„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Jogurtas“ 10 puslapis

Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Ryto kokteilis „Žvalumas“

Ryto kokteilis „Žvalumas“ 1 asm.

Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Makaronai su žirneliais ir kumpiu

Makaronai su žirneliais ir kumpiu 4 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę. Sudėkite...
Meksikietiška fajita

Meksikietiška fajita 4 asm.

Svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki geltonumo apkepkite svogūnus. Juostelėmis supjaustykite papriką ir sudėkite į keptuvę. Maišydami kepkite apie 3 minutes. Išimkite iš keptuvės. Jautienos nugarinę supjaustykite plonomis...
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys

Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją...
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai

Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.
Jogurtiniai ledai

Jogurtiniai ledai 3 asm.

Sutrinkite braškes iki vientisos masės arba galite smulkiai supjaustyti, sumaišykite su jogurtu, sultimis, vanilės ekstraktu ir mėlynėmis. Tuomet supilkite į specialias formeles ir šaldykite šaldiklyje apie valandą. Ištraukite, įsmeikite medinius...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 3 asm.

Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Jogurtiniai persikų putėsiai

Jogurtiniai persikų putėsiai 8 asm.

Putėsiai – lengvas, gaivus ir labai paprastai paruošiamas desertas, idealiai tinkantis vasarai. Putėsius galite ruošti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais ir kaskart mėgausitės tokiu pat skaniu, tačiau šiek tiek kitokiu desertu. Jogurtiniai persikų putėsiai dėl naudojamo natūralaus jogurto yra itin lengvos konsistencijos ir švelnaus persikų skonio.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 8 porcijas persikų putėsių.

Makaronų salotos su rūkyta žuvimi

Makaronų salotos su rūkyta žuvimi 4 asm.

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką. 2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiš...
Rūkytos vištienos ir persikų salotos

Rūkytos vištienos ir persikų salotos 4 asm.

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais. 2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti). 3....
Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena

Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena 4 asm.

1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu. 2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas....
Kuskusas su avinžirniais  ir mėtų padažu

Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu 4 asm.

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus. 2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus...
Pupelių salotos   su kumpiu

Pupelių salotos su kumpiu 4 asm.

1. Pupeles suberkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Kumpį, sūrį ir obuolį supjaustykite gabalėliais, o porą susmulkinkite plonais griežinėliais. 2. Pupeles, sūrį, obuolį ir porą bei smulkintus krapus sudėkite į dubenį. Majonezą sumaiš...
Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)

Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“) 5 asm.

„Tarator“ – šalta agurkų sriuba, populiari Artimųjų Rytų šalyse.

Šiai sriubai gaminti naudojami labai paprasti ingredientai: agurkai, tirštas natūralus jogurtas, aliejus, krapai, graikiniai riešutai, česnakai, kartais ir citrinų sultys. Paprastai bulgariška šaltsriubė ruošiama ir valgoma vasaros metu. 

Nors teigiama, kad šios sriubos kilmės šalis yra Bulgarija, ji taip pat yra populiari Turkijoje, Irane, Makedonijoje, Kipre ir Albanijoje, Serbijoje, Izraelyje ir kitose šalyse. Daugelyje paminėtų šalių „tartor“ variacijos turi skirtingą pavadinimą ir šiek tiek skirtingas ruošimo tradicijas. Be to, skirtingose šalyse šis patiekalas gali būti tiekiamas ir kaip pagrindinis, ir kaip pirmasis patiekalas (sriuba), ir kaip garnyras ar padažas.

Pavyzdžiui, Kipre šis patiekalas vadinamas „ttalattouri“, o Irane – „raparyp“. Irane bulgariškai šaltsriubei pagaminti naudojamas bazilikas, mėtos, juodieji pipirai, porai, razinos ir ledas. Kartais, prieš patiekiant šį patiekalą, į dubenėlį įberiama sauja duonos skrebučių. Serbijoje „tartor“ vardu žinomesnės salotos nei sriuba. Turkijos virtuvėje po šiuo pavadinimu slepiasi padažas, dažnai tiekiamas prie keptos žuvies. Na, o Graikijoje populiarus prieskonių trintinys („tzatziki“) taip pat yra dar viena šios sriubos variacija, tik į jį papildomai pridedama petražolių ir mėtų.

Bulgarijoje ši šaltsriubė dažniausiai tiekiama kaip pirmasis patiekalas, t. y. sriuba patiekiama prieš pagrindinį patiekalą. Visuomet „tartor“ patiekiama šalta. Paruošus sriubą, ji kelias valandas šaldoma šaldytuve. Jei už lango itin karšta, prieš patiekiant į sriubą įmetami keli ledo kubeliai ar sauja smulkinto ledo. Kartais sriuba pilama ne į dubenėlius, o dideles stiklines kaip gaivinantis kokteilis. Visgi retkarčiais „tartor“ Bulgarijoje  ruošiama kaip salotos. Tokiu atveju gaminama pagal tą patį receptą, tik pasirenkamas kuo tirštesnis jogurtas ir visiškai atsisakoma vandens.

Sakoma, kad Bulgarijos gyventojai vasaros sezono metu šaltsriubę valgo beveik kiekvieną dieną. O kodėl ne? Ją itin lengva pagaminti, produktai yra sezoniniai ir nebrangūs, o tokia sriuba yra tiesiog idealus variantas karštiems vasaros mėnesiams.

Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!

Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų! 10 asm.

Iš pirmo žvilgsnio graikiško jogurto torto tikrai neatskirsite nuo klasikinio sūrio torto (cheesecake). Tik štai pagrindinis skirtumas: klasikinio sūrio torto porcijoje slepiasi apie 540 kcal ir 37 g riebalų, o štai šiame graikiško jogurto torte – dvigubai mažiau kalorijų ir tik 10 g riebalų.

 

Nepaisant stulbinamo skirtumo tarp šių skaičių, graikiško jogurto torto skonis yra labai panašus į klasikinį sūrio. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata.

 

Galbūt, jei niekam neišduosite savo paslapties, smaližiai nė neįtars, kokia yra šio torto paslaptis. O jūs plačiai šypsositės ir žinosite, ką reiškia tie iki šiol buvę paslaptingi žodžiai „valgau ir lieknėju“. Na, gerai, gal ir ne visai taip, tačiau toks nekaltas (bet nuodėmingai skanus) desertas tikrai nesudarys problemų, kai galiausiai teks pradėti maudymosi kostiumėlių sezoną.

Mėsainiai su vištiena

Mėsainiai su vištiena 6 asm.

Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir... skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su... naminiais mėsainiais!

Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min. 2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius...
Pikantiškas žuvų karis

Pikantiškas žuvų karis 4 asm.

1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min. 2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol...
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas

Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas 2 asm.

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...