„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Jogurtas“ 14 puslapis

Jogurtinis braškių ir bananų desertas

Jogurtinis braškių ir bananų desertas 4 asm.

1. Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, jogurtą. 2. Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į gautą masę. 3. Suberkite pjaustytas braškes, bananus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.   
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 3 asm.

1. Moliūgą, bulvę ir morkas supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai apskrus. 2. Į puodą sudėkite visas daržoves, svogūnus su česnakais, įpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie...
Sūrio, ananasų ir salierų salotos

Sūrio, ananasų ir salierų salotos 2 asm.

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę. 2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite...
Itališkas makaronų ir sūrio apkepas

Itališkas makaronų ir sūrio apkepas 4 asm.

1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius. 2. Padažą sumaišykite su makaronais...
Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis

Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis 2 asm.

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose. 2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite....
Daržovės su avokadų padažu

Daržovės su avokadų padažu 2 asm.

Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puselę laikydami delne, peilio smaigaliu skersai ir išilgai supjaustykite minkštimą. Minkštimą išimkite šaukštu ir su česnakais bei žalumynais sudėkite į plaktuvą, įpilkite citrinų sulčių, jogurto ir...
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys 4 asm.

Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. 2. Vištų krūtinėles šiek tiek...
Bulvės su aštriais agurkais

Bulvės su aštriais agurkais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite. 3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3...
Desertiniai blyneliai

Desertiniai blyneliai 4 asm.

1. Cukrų išplakite su kiaušiniais (geriau mikseriu). Į plakinį sukrėskite natūralų jogurtą ir vėl viską išplakite. 2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviestą, kad blynai labai neprisigertų riebalų....
Bulviniai blynai „Širdelės“

Bulviniai blynai „Širdelės“ 4 asm.

1. Bulves sutarkuokite. Svogūną, česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite ir trumpai pakepkite keptuvėje. Paskui sumaišykite su bulvėmis. 2. Įmaišykite kiaušinį, miltus, pasūdykite. 3. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite Širdelės formos...
Jogurtiniai blyneliai

Jogurtiniai blyneliai 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius  gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti. 2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę....
Bananiniai blyneliai

Bananiniai blyneliai 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą. 2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima...
Keksiukai su „Nutella“

Keksiukai su „Nutella“ 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“. 2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį. 3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu 2 asm.

1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais....
Sveikosios salotos

Sveikosios salotos 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes. 2. Salierus...
Žalumynų salotos su varškės kremu

Žalumynų salotos su varškės kremu 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais. 2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdė...
Užkandėlė su pievagrybiais

Užkandėlė su pievagrybiais 3 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. 2. Pievagrybius nuplaukite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 3. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonyčiais šiaudeliais. 4. Daržoves iš...
Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“

Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“ 6 asm.

1. Varškę sutrinkite ir išmaišykite su jogurtu, cukrumi ir kiaušinių tryniais. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius.  2. Viską gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. 3. Sukrė...
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis. 2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę. Skanaus! Receptą...
Pyragas „Sninga“

Pyragas „Sninga“ 8 asm.

1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite...
Žymės: pyragas, desertas