Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Nepatikėsite, kokio gerumo tai tortas! Nors šokoladinis, bet visai ne per saldus ir netgi gaivus.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai itin aromatingas apelsininis keksas! Jį kepu be sviesto, pieno ir įprastų rafinuotų kvietinių miltų. Tai neatsivalgomai skanus, drėgnas ir apelsinais kvepiantis kepinys.
Miško žvėrys: Tai mano itin mėgstamas šokoladinis pyragas. Ir nors jis atrodo taip tarsi tiktų ir didėlesnei šventei, nustebsite – tokį sutepti galite bet kurį darbo dienos vakarą, mat neužtruksite nė valandos!
Miško žvėrys: Cukinijos šiame kepinyje sutirpsta ir pyragą palieka drėgną ir itin gardų. Tad jei dar įtariai žvelgiate į saldumynus su daržovėmis, šis receptas gali būti būtent tas, kuris leis peržengt abejones plačiu žingsniu.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.
Šį sodraus skonio pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė Vilniuje veikiantis baras „Artistai“.
Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius.
Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mano mėgstamiausias „chilli con carne“ yra ryškaus skonio, o tai reiškia, jog jis gausiai pagardintas prieskoniais. Bet dar svarbiau – patiekalas turi būti paskanintas ir juoduoju šokoladu – jo būtinai reikia dėti į puodą su lėtai burbuliuojančiu troškiniu. Patikėkite, šokoladas labai gerai subalansuoja visus skonius – mėsos, aitriųjų pipirų, prieskonių. Būtinai išbandykite.
Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai.
Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas.
Sūrio tortai – vieni populiariausių įvairiomis progomis. Vieni labiau mėgsta keptus, kiti nekeptus, o būtent nekeptą TV laidoje „Gardu gardu“ gamino profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė restorano „Radharanės“ vadovė Rasa Mačiulienė.
Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė neceliakinį jautrumą glitimui turinti ir daug apie šį negalavimą žinanti Inga Krasuckienė. Rašydama kulinarinę knygą „Kepiniai be glitimo“ į pagalbą ji pasikvietė vieną žymiausių profesionalių konditerių Lietuvoje Jekateriną Zvonkuvienę.
Pasigaminkite puikaus skanėsto namuose – iš tokių produktų, kuriuos patys mėgstate ir vertinate. Užtruksite vos keliolika minučių!
Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.