„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Juodasis šokoladas“ 6 puslapis

Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu

Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje. 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais. Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės....
Keksiukai „Margučiai“

Keksiukai „Margučiai“ 4 asm.

Paruošimas: Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Šokoladinis Pjemonto tortas

Šokoladinis Pjemonto tortas 10 asm.

Maskarponės sūrį galima pakeisti bet kokios kitos rūšies grietinėlės sūriu, o vietoj rudojo cukraus panaudoti 100 g baltojo cukraus ir 50 g medaus.
Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais 6 asm.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sukapokite šokoladą. Grietinėlę pakaitinkite kartu su žvaigždiniais anyžiais. Prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės ir palikite 5 min. pravėsti. Paskui vėl pakaitinkite. Kartu įmaišykite kapotą šokoladą...
Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais

Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus. Gauta mase įdarykite...
Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“ 4 asm.

Pasiruoškite nedidelę tortinę nuimamais kraštais. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu. Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilkite š...
Šokoladinis tortas su varškės įdaru

Šokoladinis tortas su varškės įdaru 6 asm.

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki...
Pyragas „Spragtukas“

Pyragas „Spragtukas“ 4 asm.

Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį...
Desertiniai vamzdeliai su maskarpone

Desertiniai vamzdeliai su maskarpone 3 asm.

Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės. Į maskarponės sūrį įmuš...
Lietiniai su naminiu riešutų kremu

Lietiniai su naminiu riešutų kremu 4 asm.

Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų...
Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais

Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais 5 asm.

Šokoladiniai keksiukai su siurprizu viduje. Tiesiog nuostabūs. Viduje gana drėgni su tirpstančiais burnoje pieniško šokolado gabalėliais ir „Raffaello“ saldainiais.
Kalėdiniai elniukai

Kalėdiniai elniukai 4 asm.

Šie nuotaikingi ir gardūs keksiukai gali papuošti jūsų kalėdinių vaišių stalą arba tapti miela dovanėle.

Sausainių mišinys stiklainyje

Sausainių mišinys stiklainyje 1 asm.

Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai

Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai 4 asm.

Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies...
Karameliniai saldainiai su riešutais

Karameliniai saldainiai su riešutais 6 asm.

Išklokite skardą kepimo popieriumi. Puode,nuolat maišant, kaitinkite cukrų, sviestą ir vandenį. Virkite iki tirštumo, kol masė pasidarys šviesiai ruda (apie 10-15 minučių). Suberkite graikinius riešutus ir paskleiskite masę ant kepimo popieriaus....
Vaniliniai keksiukai su šokoladu

Vaniliniai keksiukai su šokoladu 3 asm.

IŠKEPKITE KEKSIUKUS Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps. Supilkite...
Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis

Šokoladinis padažas su aitriosiomis paprikomis 6 asm.

Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5...
Morengai su šokoladu

Morengai su šokoladu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 130 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.     Į nedidelį prikaistuvį įpilkite vandens – tiek, kad pora centrimetrų apsemtų dugną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs.    ...
Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska

Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, cinamoną ir aitriąją arba Kajeno papriką. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio...
Apelsininiai triufeliai su cinamonu

Apelsininiai triufeliai su cinamonu 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y....