Šis marinatas labiausiai tinka jautienai ar avienai.
Šio veganiško užkandžio receptu dalinasi tinklaraštis Rojaus daržas
Šio veganiško patiekalo receptu dalinasi tinklaraštis Every special day
Išbandykite gaivią, tačiau tikrai sočią bulvių mišrainę. Žinoma, labiausiai jai tiks šviežio derliaus bulvytės, tačiau nieko tragiško nenutiks, jei išvirsite ir seno derliaus.
Pasakiškas užkandis ar garnyras prie kitų ant grotelių keptų patiekalų.
Taip keptos bulvės taps puikiu, greitai paruošiamu garnyru prie mėsos ar žuvies.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šnicelius su malonumu kerta net nevalgūs vaikai, nes jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje. O jei užsimanytumėte austriškąjį mėsos kepsnį kulinariškai nutransportuoti į Japoniją, jums prireiktų visai nedaug – vos 2 papildomų ingredientų: japoniškų krienų wasabibei panko trupinių. Wasabi, neabejoju, visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius. O panko trupiniais aš dažnai keičiu tradiciškus džiūvėsėlius, mat kepant juose apvoliotus kepsnius, šie tampa kur kas traškesni.
Lengvas ir gaivus graikiško stiliaus padažas idealiai tiks keptoms daržovėms paskaninti.
Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.
Norintiems paskanauti šio to visai neįprasto, rekomenduojama išbandyti tradicinio žemaitiško šmakalo – rūgpienio sriubos su silke – receptą.
Gaivinanti vasariška sriuba, kuriai paruošti reikės ne tik šiltuoju sezonu tradiciniais laikomų ingredientų, bet ir kelių netikėtų.
Šalta baltoji ridikėlių sriuba, pasak ruošiama panašiai kaip ir šaltibarščiai, tačiau jos skonis nuo kultinio lietuviško patiekalo pastebimai skiriasi.
Tai – idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai, mat sriuba ne tik gaivinanti, bet ir yra lengvai virškinama, neapsunkina organizmo.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai itin greitai ir paprastai pagaminamas patiekalas, tinkantis užkandžiui arba lengvai vakarienei.
Miško žvėrys: Štai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.
Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.
Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį.
Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.
Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!
Šio patiekalo paslaptys: kokybiška mėsa ir ne per ilgas kepimo laikas.