Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.
Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių.
Miško žvėrys: Humusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.
Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Smidrai – žalia paslaptinga daržovė. Savo lengvumu ir švelnumu jie arba mus užkariauja, arba mes negalime į juos net pažiūrėti. Mane jie seniai užkariavo – tiek baltieji, tiek žalieji.
Receptą pristato tinklaraštis Storaspomidoras.lt
Miško žvėrys: Neabejotinais pavasario favoritais visada tampa briedžiukai ir šparagai, kurie labai gražiai draugauja šiame patiekale.
Šio patiekalo gaminimas pareikalaus šiek tiek darbo ir laiko, tačiau jei viskas pavyks, mėgausitės gurmanišku skanėstu!
Greitai pagaminamas, lengvas, tobulo skonio žuvies patiekalas.
Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nuo tada, kai lapiniai kopūstai užėmė garbingą vietą mano virtuvėje, tabulėje aš petražoles dažnai pakeičiu būtent šiais lapais. Tai ypač praktiška tada, kai petražolės dar neveši visu savo vasarišku pajėgumu ir aš saugau kiekvieną šio augalo želmenėlį. Mat šioms salotoms reikia daug petražolių – aš turiu omeny tikrai DAUG, bent jau dviejų gerų saujų petražolių šakelių su nuostabiai vešliais lapais.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): TV ekspedicijoje „Į Šiaurę“ sugalvojau, kad vėluojantį pavasarį šaltoje Aliaskoje būtų įdomu pagaminti žuvies šaltieną. Iš pradžių maniau darysiąs ją iš lašišos ir menkės, bet po ranka pasipainiojo krabas. Įdėjau jį į nuovirą ir, regis, tai suteikė šaltienai itin gero subtilaus skonio. Galvoju Lietuvoje dar pabandyti vietoje krabo panaudoti vėžius, kai juos bus galima gaudyti. Turėtų būti panašus skonis.
Lietuvoje parduotuvėse gan lengvai susiradau visus norimus ingredientus ir pagaminau žuvies šaltienos namiškiams. Beje, jei nenorite šaltienos – nedėkite želatinos. Tada vaišinsitės stipraus sultinio žuviene.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiems žuvies kotletams galite naudoti lašišos filė, tiks ir jūrinis ešerys, menkė ar kitokia žuvis, kokią pačią šviežiausią pavyks nusipirkti. Ir prisiminkite, kad geram rezultatui pasiekti reikia tik šviežių ir kokybiškų ingredientų!
Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda. Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.
Kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers receptas, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis paštetas – itin paprastai pagaminamas ir nedraudžiamas, nors jo receptūroje ir yra šlakelis brendžio.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios skaisčiai žalios dilgėlių sriubos receptas – iš tikros virtuvės žvaigždės Clauso Meyerio repertuaro. Jei nesate mėginę gaminti patiekalų su dilgėlėmis, galite pradėti nuo šio nesudėtingo recepto.
Kad nedilgintų, dilgėles reikia nuplikyti verdančiu vandeniu. Galite įmerkti į verdančio vandens puodą ir palaikyti 30 s, tada iškart išgriebti ir merkti į ledinį vandenį: taip augalai išlaikys skaisčią žalią spalvą. Net jei dar jas šiek tiek pavirsite, dilgėlės išliks skaisčiai žalios! Tačiau nevirkite dilgėlių ilgiau nei 2-3 minutes, tiek visai pakaks, kad jos suminkštėtų, o ir išlaikytų naudingas medžiagas.
Veganiška klasikinio britiško patiekalo variacija patiks tiems, kas nori valgyti šiek tiek lengviau.