Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 22 puslapis

Ispaniška chorizo sriuba

Ispaniška chorizo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Chorizo gabaliukų dedama į daugybę ispaniškų patiekalų. Vietoj šios dešros galima naudoti ir bet kurią kitą aštresnio skonio dešrą. Siūlomos sriubos receptas yra itin paprastas ir lengvai bei greitai pagaminamas – tereikia didesnėje parduotuvėje nusipirkti chorizo dešros.

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Gaivios vištienos ir avokado salotos

Gaivios vištienos ir avokado salotos 4 asm.

Jei tik turite virtos vištienos (tiks ir kepta, ir nebūtinai specialiai ruošta, bet likučiai), labai greitai pasigaminsite lengvų, gaivių, tačiau ir pasotinančių salotų. 

Kopūstų sriuba su žirneliais

Kopūstų sriuba su žirneliais 4 asm.

Išvirti skanią sriubą nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, nes bet kokia smulkmena gali ją sugadinti. Pavyzdžiui, sriubos skonis priklauso ir nuo to, kokiame puode ją verdate ir kokiu šaukštu maišote. 

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže 4 asm.

Prašmatnaus patiekalo paruošimas pareikalaus šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai atpirks laukimą. Ypač tinka šventėms ar ypatingoms progoms. 

Avinžirnių ir daržovių kepsneliai

Avinžirnių ir daržovių kepsneliai 4 asm.

Avinžirniai ne tik gerina medžiagų apykaitą, bet ir suteikia energijos. Jie gali būti naudojami įvairių patiekalų gamybai: sriuboms, troškiniams, užkandžiams, salotoms ir netgi desertams gaminti. Tik jų gamyba pareikalaus daugiau laiko, nes, prieš gaminant avinžirnius, juos būtina išmirkyti vandenyje.

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis 16 asm.

Kalakutą rekomenduojama rinktis pagal tai, kiek valgytojų sės prie stalo. Visada geriau rinktis didesnį, nes iš kepto kalakuto likučių vėliau galima pagaminti puikių užkandžių.

Vokiški silkės suktinukai

Vokiški silkės suktinukai 8 asm.

Pagaliuku persmeigti marinuotos silkės suktinukai dažnai vadinami tiesiog rolmopsais. Į silkę galima sukti ne tik agurką ir svogūną, bet gabaliuką morkos ar alyvuogę.

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos 8 asm.

Silkės, bulvės ir rauginti agurkai – klasikinis receptas, žinomas ne tik Lenkijoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Ruošiant šias salotas griežtų taisyklių nėra: galima įdėti kietai virtą kiaušinį ar rūgštų obuolį, o majonezą maišyti perpus su grietine.

Švediškas silkės tortas

Švediškas silkės tortas 8 asm.

Švedai garsėja savo gebėjimu įvairiausiais būdais paruošti žuvį. Silkės tortas – tik vienas iš jų. Šis dailus patiekalas šalyje tradiciškai valgomas per Vidurvasario šventę, atitinkančią lietuviškas Jonines. Tokie tortai gali virsti tikrais daugiasluoksniais meno kūriniais, bet naujokai gali pradėti ir nuo paprastesnių variantų.

Kepta žąsis su gardžiomis daržovėmis ir dviem padažais

Kepta žąsis su gardžiomis daržovėmis ir dviem padažais 8 asm.

FeedMySister.com: Tai mūsų pagrindinio šventinio stalo patiekalo pasiūlymas – klasikinė kepta žąsis, marinuota su kmynais ir česnakais, ilgai, lėtai kepta su bulvėmis. Ji patiekiama su karamelizuotomis morkomis, vyne patroškintais briuseliniais kopūstais ir dviem padažais – mandarininiu spanguolių ir mėsos. Pastarasis gaminamas iš daržovių, kurios kepa kartu su žąsimi, vyno, sultinio ir kepimo metu išsiskyrusių mėsos sulčių.

Vištienos sriuba su kalendromis

Vištienos sriuba su kalendromis 6 asm.

Kai žvarbu ir pilka, puikiai sušildo vištienos sriuba. Dar geriau, kai ji praturtinta egzotiškais skoniais ir aromatais. Pavyzdžiui, tokia, kokios receptą galima rasti knygoje „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“.

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže 4 asm.

Antienos patiekalai ant lietuvių stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?

Kalėdinis kalakutas, brandintas peletrūnų sūryme

Kalėdinis kalakutas, brandintas peletrūnų sūryme 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gaminant kalakutą šiuo būdu, jums reikės 6 valandas jį mirkyti specialiai paruoštame sūryme. Todėl pasirūpinkite indu, į kurį tilps ir paukštis milžinas, ir dar 8 litrai skysčio!

Avinžirnių miltų paplotis „socca“ su priedais

Avinžirnių miltų paplotis „socca“ su priedais 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nors soka („socca“) yra labai populiarus Nicos regiono patiekalas, specialiai nedėjau šio recepto į savo knygą „Prancūzijos virtuvė“. Manau, kad pajusti tikrą „soccos“ skonį galima tik paragavus jos dar karštos, ką tik ištrauktos iš atviros ugnies krosnies viename iš turgelių po šilta Pietų Prancūzijos saule. Taigi, autentišką „socca“ rasite tik čia, o ne tokią autentišką, bet taip pat labai gardžią galima paruošti ir savo virtuvėje.

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Upėtakis špinatų padaže

Upėtakis špinatų padaže 4 asm.

Upėtakis nereikalauja daug vargo, o rezultatas puikus. Tiesa, jei norite paruošti jį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nuo jos nereikia skusti žvynų, jie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę jį gaminant

Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis 8 asm.

Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums. 

Baltųjų ir juodųjų pupelių minestrone sriuba su rozmarinais ir parmezano sūriu

Baltųjų ir juodųjų pupelių minestrone sriuba su rozmarinais ir parmezano sūriu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Galite ir netikėti, tačiau patiekalai su pupelėmis Italijoje yra mėgstami ir dievinami labiau už picas. Kampanija, Lacijus, Toskana, Venetas, Abrucas – vidurio Italija žiemą tiesiog gyventi negali be pupelių. Žinoma, kiekvienas regionas ruošia savaip, savaip gardina, nors esmės tai nekeičia.

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu 4 asm.

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir ant jūsų stalo atsiras efektingai atrodantis, labai skanus užkandis.