Miško žvėrys:Yra begalės šio pyrago versijų, aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą!
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Užkandis ar pagrindinis patiekalas? Galimi abu variantai. Tuzinas įdarytų ir užkeptų midijų savo sotumu lygus vidutinio dydžio griliuotai doradai. Arba troškintam aštuonkojui. Dvi trys tokiu būdu paruoštos midijos taps egzotiška įžanga į rafinuotą jūros gėrybių vakarienę. Kitas „cozze gratinate“ (tarkime teisingai: koze gratinate) patogumas yra tas, kad jas galima valgyti karštas arba kitą dieną – šaltas.
Vegetariški mėsainiai – puikus pasirinkimas tiems, kas atsisakė mėsos. Skoniu jie nė kiek nenusileidžia įprastiems, o improvizacijų atveria gal net daugiau. Beje, su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai.
Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.
Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.
Norint paruošti gardų mėsainį, svarbiausia naudoti šviežius ingredientus, mėsainiui reikalingus padažus gaminti namuose bei nebijoti eksperimentuoti.
Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.
Miško žvėrys: Puikus, originalus užkandis, jei turite bent porą saujų šviežių voveraičių.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Iškepus su pomidorais bei lengva medaus nata ožkų sūris sūris tampa itin gero skonio – visai nesijaučia ir neįprasto kvapo, tai lyg mums taip gerai žinoma varškė su nauju prieskoniu. Na, o jeigu jūs visai nusistatę prieš ožkų pieno sūrį, naudokite tiesiog gerą, riebią varškę, neabejoju, kad tarta taip pat bus labai vykusi.
FeedMySister.com: Burata yra dieviško skonio sūris, kurio kartą paragavus norisi vėl. Jis panašus į mocarelą, o pagrindinis skirtumas – vidinė konsistencija, kuri yra skystesnė, kremiškesnė. Dažniausiai buratą valgome su druska, šviežiai grūstais pipirais, tyru alyvuogių aliejumi ir šviežia čiabata. Tai tobuliausias būdas jai valgyti, kol... atsivalgysit. O tada prasideda improvizacijos, kurios džiugina gomurį
Šį užpilą galite naudoti gamindami įvairias žalias salotas.
Žuvienė itin tinka greitai vakarienei, tiesa, jai negali būti naudojama jokia kita, tik šviežia žuvis. Labiausiai šiam patiekalui tinka karšiai, lynai ir lydekos. Žuvienei virti taip pat naudojamas ir specialus prieskonių rinkinys, į kurį dažniausiai įeina juodieji pipirai, petražolės, krapai, svogūnų laiškai, lauro lapai, porai, pastarnokai.
Šis receptas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žuvies. Tai lengvas, tiesiog burnoje tirpstantis patiekalas, kurį paruošti itin paprasta ir greita. Jums neprireiks jokių įmantrių ingredientų, užteks įprastai virtuvėje randamų produktų.
Išbandykite keptos lydekos receptą, o prie taip ruoštos žuvies puikiai tiks sodraus skonio garnyras ir šviežios daržovės.
Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.
Miško žvėrys: Puikus ir paprastas receptas, kuriame nuostabiai atsiskleidžia klasikinis derinys – bulvės, lašiša ir krapai. O kad jis nebūtų toks jau paprastas, jį papildo krienų grietinė. Išbandykite jau šį savaitgalį, nenusivilsite!
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai soduose netrūksta šviežiausių daržovių, nieko kito ir nesinori valgyti. Aš šiandien rankose laikiau sesers dovanotus pomidorus, cukinijas ir sukau galvą, ką čia man tokio gardaus iš jų pasigaminti. Dėl pomidorų nekyla abejonės – suvirsiu juos į pomidorų padažą, o štai iš cukinijų aš paruošiu praktiškus ir gaivius kepsnelius su vištiena. Pats tas vasaros dienai!
Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“