Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 30 puslapis

Indiška žiedinių kopūstų sriuba

Indiška žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Geltonos spalvos sriuba nebūtinai yra su kariu – kaip ir ši sriuba, kurioje yra ciberžolės.

Aštuonkojų salotos Toskanos būdu

Aštuonkojų salotos Toskanos būdu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Aštuonkojo nevirkite, o troškinkite. Verdamas aštuonkojis praranda sodrų jūros aromatą, įgyja vandeningą prieskonį. Bet pernelyg ilgai troškinamas aštuonkojis pradeda ožiuotis: užuot tapęs minkštesnis, dar labiau sukietėja.

Itališkos salotos su kreivabudėmis

Itališkos salotos su kreivabudėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kreivabudės puikiai tinka vietoje baltos mėsos arba žuvies, šie grybai turtingi baltymų, reguliuoja kraujospūdį, negąsdina kalorijomis, o svarbiausiai – skoniu ir sotumu primena mėsą. Šis receptas gali tapti vieno patiekalo pietų variantu.

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Su vynu ir konservuotais pomidorais troškintas triušis

Su vynu ir konservuotais pomidorais troškintas triušis 4 asm.

Triušiena laikoma ypač naudinga sveikatai mėsa, ją net rekomenduojama įtraukti į kūdikių racioną. Joje ypač gausu baltymų, ją žmogaus organizmas lengviau virškina. Be to, ši mėsa daug švelnesnio skonio ir turi mažiau cholesterolio net už vištieną. Tad ji labai tinkama ir vyresnio amžiaus žmonėms. Vienas svarbus dalykas – prieš ruošiant triušieną ją verta pamirkyti šaltame vandenyje 2–3 val.

Naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru

Naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru 10 asm.

Kibinai –  kaip praktiškas patiekalas, nes jis lengvai gaminamas, galima paruošti įvairius įdarus, juos galima valgyti ir šiltus, ir atvėsusius, o kai kurios šeimininkės jų pagamina daugiau ir užšaldo.

Brusketa su grilyje kepta cukinija

Brusketa su grilyje kepta cukinija 4 asm.

Tai nesudėtingas užkandis, stebinantis ir užburiantis savo skoniu.

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstų apkepas 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Parmidžana (parmigiana) – italų nacionalinės virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Italijoje parmidžana dažniausiai siejama su Pietų Italijos Kampanijos regionu. Kaip dažnai būna, yra ir kitokių versijų. Parmos miestas yra Šiaurės Italijoje ir būtent su šio miesto pavadinimu sietinas patiekalo vardas – „parmigiana“ reiškia Parmos stilių.  

Sultingas tuno kepsnys su šermukšniais

Sultingas tuno kepsnys su šermukšniais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ieškokite šviežios žuvies. Nes šaldytas tunas tinka kitiems dalykams. Prieš kepimą ir jo metu nesūdykite ir negardinkite nei pipirais, nei druska. Šias gardinimo operacijas atlikite lėkštėje. Tuno skerspjūvyje turėtų likti rausva juostelė. 

Tuno tartaras

Tuno tartaras 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Vienąsyk pamatai, kaip oriai miršta tunas, ir kažkaip nebesinori jo kišti į konvekcinę krosnį arba į orkaitę. Norisi pagerbti šią stiprią ir protingą žuvį. Ji to verta.

Ravioliai „alla sorrentina“

Ravioliai „alla sorrentina“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ravioliai „alla sorrentina“ – tai tikrų tikriausia, trispalvė Italija. Gamindami arba valgydami pasileiskite Luciano Pavarotti atliekamą opusą „Torna a Surriento“: „Nun darme stu turmiento! Torna a Surriento“ – nė nepastebėsite, kaip gims itališkos virtuvės šedevras – paprastas, kvapnus, spalvingas.

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola 4 asm.

Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio. Jos recepto autorius – šefas Šarūnas Marčiulaitis iš restorano „The Town“ sostinėje. 

 

Vištos šlaunelės su topinambais

Vištos šlaunelės su topinambais 4 asm.

Strelkabelka: Topinambai, bulvinės saulėgrąžos, žieminės bulvės, Jeruzalės artišokai – vadinkit, kaip norit, bet vis tiek didžioji dalis mūsų nežinom, ką veikti su tuo riešutų skonį turinčiu gumbu. Visada galvojau, kad topinambai kartu su ropėmis ir griežčiais yra vegetarų, veganų, žaliavalgių ir šiaip žmonių, kurie už tave geriau maitinasi ir dar, aišku, nepamiršta to pabrėžti, maistas. Buvau įsitikinusi, kad jie yra tinkami tik salotoms. Ir vieną dieną be tikslo sklaidant kulinarinės knygos „Jerusalem“ lapus, mano akys užkliuvo už keptų vištos šlaunelių su topinambais. Reikia išbandyti!

Grikių salotos su graikišku atspalviu

Grikių salotos su graikišku atspalviu 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Lietuviai turi patarlę „Grikių košė pati save giria“. Tad šiandien siūlau pabandyti itin paprastą receptą improvizuojant graikiškų salotų ir grikių tema. Gaminau šį patiekalą „Adventur“ turizmo parodoje ir tarp ragaujančių buvo graikas. Sakė, kad skonis atitinka graikišką virtuvę.

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Ši sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, jas drąsiai galima keisti mėgstama paukštiena.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!