Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 36 puslapis

Topinambai, kepti su rūkyta šonine

Topinambai, kepti su rūkyta šonine 2 asm.

Topinambus švariai nuplaukite, nulupkite nuo jų odelę, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite topinambus ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tada suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę ir susmulkintą svogūną. Vis...
Dietiniai vegetariški sumuštiniai

Dietiniai vegetariški sumuštiniai 1 asm.

Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių,...
Spindulinių pupuolių sriuba

Spindulinių pupuolių sriuba 2 asm.

Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite...
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba

Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba 4 asm.

Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudą...
Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis 6 asm.

Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Sveikuoliški lęšių „mėsainiai”

Sveikuoliški lęšių „mėsainiai” 4 asm.

Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis

Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą...
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos 2 asm.

Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydž...
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai

Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai 2 asm.

Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite. Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite....
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse

Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse 2 asm.

Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite...
Ryžių salotų kąsneliai

Ryžių salotų kąsneliai 4 asm.

Ryžius išvirkite taip, kad būtų visiškai minkšti. Atvėsinkite. Ananasus supjaustykite smulkiais kubeliais. Graikinius riešutus truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite grūstuve ar supjaustykite peiliu į smulkius gabalėlius. Ryžius,...
Šventinis įdarytas kalakutas

Šventinis įdarytas kalakutas 8 asm.

Iš druskos, kmynų, maltų pipirų bei 4 skiltelių česnako paruoškite prieskonių mišinį. Kiek tiksliai reikės druskos bei prieskonių, įvertinkite pagal turimo kalakuto dydį. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą kalakutą ir palikite per naktį. Kiek suminkš...
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas 2 asm.

Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais,...
Trapus pyragas su silkėmis

Trapus pyragas su silkėmis 4 asm.

Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite....
Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta....
Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“ 6 asm.

Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Čili sriuba

Čili sriuba 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų...
Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais

Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais 4 asm.

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus....
Lietiniai su vištiena ir sūriu

Lietiniai su vištiena ir sūriu 16 asm.

Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau). Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos. Teš...