Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 38 puslapis

Vištienos kepsniai à la pinacolada

Vištienos kepsniai à la pinacolada 4 asm.

Vištieną supjaustykite kepsniais ir užpilkite marinatu. Marinatui – sumaišykite ananasų sultis, kokosų pieną, romą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (recepto autorė naudojo bazilikus, raudonėlį ir mairūnus). Paliekame...
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas

Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas 4 asm.

Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską...
Vištienos šlaunelių marinatas

Vištienos šlaunelių marinatas 4 asm.

Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas. Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną. Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę,...
Nerealiai skanus vištienos marinatas

Nerealiai skanus vištienos marinatas 4 asm.

Galit juoktis, galit netikėti, bet šiame marinate pabuvusios vištienos skonis - tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus.

Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu

Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu 4 asm.

Česnakus sutarkuokite arba išspauskite. Stikliniame dubenyje išmaišykite produktus. Keturias vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, aptepkite bei apvoliokite marinatu bei palikite šaltai marinuotis per naktį. Kepkite ant...
Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu

Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu

Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu 3 asm.

Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius...
Pyragėliai su rikota ir smidrais

Pyragėliai su rikota ir smidrais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais...
Koldūnai su jautienos įdaru

Koldūnai su jautienos įdaru 4 asm.

Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą. Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną. Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų. Paruoštą...
Angliški pusryčiai

Angliški pusryčiai 1 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais

Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Burokėlių blyneliai

Burokėlių blyneliai 6 asm.

Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais....
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto...
Lazanija

Lazanija 2 asm.

Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą...
Paprikos žiedeliai

Paprikos žiedeliai 2 asm.

Miltus, kiaušinius, aliejų ir prieskonius sumaišykite iki vientisos masės. Jei ji per tiršta, įpilkite vandens. Papriką supjaustykite griežinėliais, pamirkykite  juos paruoštoje miltų masėje ir dėkite į puodą su aliejumi, kols griežinėliai apskrus....
Turkiškas kebabas

Turkiškas kebabas 2 asm.

Mėsą supjaustykite juostelėmis. Įberkite druskos, aitriųjų paprikų ir valandai palikite marinuotis. Į grietinę dėkite sutraiškyto česnako ir masę gerai sumaišykite. Tiekite su lavašu ir daržovėmis. Receptą atsiuntė Lina M.
Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis

Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis 2 asm.

Vištų šlauneles perpjaukite į dvi dalis, sudėkite jas į dubenį. Ant vištienos dėkite laurų lapų, garstyčių, prieskonių, išspauskite citrinos sulčių, kelias česnako skilteles. Viską užpilkite majonezu ir gerai sumaišykite. Marinuokite apie 4...
Stroganina

Stroganina 2 asm.

Pašalinkite iš menkės kaulus, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis, suformuokite ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldiklį, kad gerai žuvis sušaltų. Galite palaikyti net keletą dienų ar ilgiau. Šaldytą žuvį itin...
Marinara padažas makaronams

Marinara padažas makaronams 3 asm.

Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką,...
Ugninė apkepėlė

Ugninė apkepėlė 4 asm.

 Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną. Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite...