1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis,...
1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad iš...
1. Mėsą užšaldykite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje ir apibarstykite trintu parmezanu.
2. Į citrinos sultis ir daržovių sultinį įdėkite Dižono garstyčias, kiaušinių trynius, kapotas petražoles ir viską gerai...
1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės.
2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite.
3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir...
1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų...
1. Svogūnus susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje išlydytame svieste, sudėkite kepenėles ir dar truputį pakepkite.
2. Vos tik pasikeis kepenėlių spalva, supilkite brendį (atsargiai, kad neužsidegtų!), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir toliau...
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite...
1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.
2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.
1. Didelėje, gilioje,...
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, įdėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite.
2. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad dingtų kartumas, tada iš...