„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kakava“ 11 puslapis

Desertiniai blyneliai

Desertiniai blyneliai 4 asm.

1. Cukrų išplakite su kiaušiniais (geriau mikseriu). Į plakinį sukrėskite natūralų jogurtą ir vėl viską išplakite. 2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviestą, kad blynai labai neprisigertų riebalų....
Nėriniuoti kakaviniai blyneliai

Nėriniuoti kakaviniai blyneliai 4 asm.

1. Iš visų produktų sumaišykite tešlą ir palaikykite pusvalandį. 2. Į plastikinį butelį supilkite tešlą, kamštelyje pradurkite skylutę. 3. Į gerai įkaitintą keptuvę liekite įvairias formas. Apkepkite blynelius iš abiejų pusių. Smagus blynų...
Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai

Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai 4 asm.

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!...
Dvispalvis pyragas su šokoladu

Dvispalvis pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos. 2. Kitame inde iš likusių produktų paruoš...
Kakavinis pyragas

Kakavinis pyragas 5 asm.

1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu). 2. Gautą masę  išmaiš...
Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais

Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Vyno prieskonius pakaitinkite vyne (neužvirkite), supilkite į vyšnių uogienę ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kiaušinių bei grietinės plakinį ir viską...
Šventinis varškės pyragas

Šventinis varškės pyragas 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakite kiaušinius (vieną baltymą palikite), supilkite nešaltą grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 2. Tešlą padalinkite pusiau ir į vieną pusę įmaiš...
Apelsinų tortas

Apelsinų tortas 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
Kakavinis varškės pyragas

Kakavinis varškės pyragas 6 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į š...
Šokoladinės Kalėdos

Šokoladinės Kalėdos 6 asm.

1. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. 3. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. 4. Visas paruoštas tris mases supilkite į vieną indą ir gerai sumaišykite. 5. Į sviestu išteptą skardą supilkite...
Šokoladinės „pupos“

Šokoladinės „pupos“ 6 asm.

„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“ 1. Minkštą sviestą išsukite su...
Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“

Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“ 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų. 2. Tuomet rankomis...
Margas pyragas su braškėmis

Margas pyragas su braškėmis 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri. 3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 4. Masę  padalinkite pusiau. Į...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Tiramisu su mėlynėmis

Tiramisu su mėlynėmis 4 asm.

1. Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu. 2. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite maišytuvu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite...
Mažylių skanėstas

Mažylių skanėstas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės. 2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. 3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių...
Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberkite sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišiusi, porą valandų palaikykite šaldytuve....
Dvispalvis keksas su žemės riešutais

Dvispalvis keksas su žemės riešutais 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Baltymus išplakite iki standžių putų. 2. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. 3. Riešutus...
Damų desertas

Damų desertas 4 asm.

1. Išplakite kiaušinių trynius su kondensuotu pienu, sudėkite maskarponės sūrį ir sumaišykite. 2. Sausainius pamirkykite kavoje. 3. Dėkite į indą mirkytus sausainius, ant jų tepkite ar pilkite marskaponės masę, tada dar kartą sausainius ir vėl...
Tortas „Praha“

Tortas „Praha“ 10 asm.

1. Visus tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišykite ir iškepkite 3 - 5 lakštus. 2. Kol lakštai kepa, pagaminkite kremą ir glajų. Kremui skirtą sutirštintą pieną ir sviestą išplakite ir ištepkite lakštus. 3. Pagaminkite glajų - cukrų, sviestą,...
Žymės: desertas, tortas