1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį.
2. Gerai iš...
1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį...
1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iš...
1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite...
1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirš...
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis.
3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės....
1. Išimkite vyšnių kauliukus.
2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite.
3. Pabaigoje įmaišykite ledus.
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.
3....
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos.
3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais.
2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus...
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2.Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su 4 šaukštais cukraus iki purumo. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišykite....
1. Šokoladinį biskvitą palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje, kad šiek tiek apdžiūtų. Sutrupinkite jį.
2. 50 g šokolado sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su trupiniais.
3. Likusius 50 g šokolado ištirpinkite ir ataušinkite, bet...
1. Šokoladą sulaužykite ir dubenyje sumaišykite su gabalėliais pjaustytu sviestu, Statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Palikite masę 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų.
2. Į kitą indą įmuškite kiauš...
1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...