1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite.
2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa.
3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai iš...
1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite.
3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta...
1. Į didelį storasienį puodą sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol išsilydys. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys rusvi.
2. Česnakus sugrūskite ir sumaišykite su imbierais, kariu, ciberžolėmis, aitriųjų paprikų...
1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min.
2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė.
3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus...
1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).
2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai...
1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite.
2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai iš...