„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kedrinės pinijos“ 2 puslapis

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu

„Linguine“ makaronai su Genujos pesto padažu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Genujiečiai norėtų, kad pasaulis atrastų tikrą genujietišką pesto padažą, o žalių erzacų nevadintų „pesto“. Šis receptas – kaip tik su tikru genujietišku pesto. 

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Sicilietiškas riešutų pesto

Sicilietiškas riešutų pesto 4 asm.

Improvizacija itališkojo pesto padažo tema gali tapti originaliu kasdienio ar šventinio stalo priedu.

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu 4 asm.

Šios ankštinių salotos tikrai nenuobodžios – įdomios, sočios, su švelniu egzotikos prieskoniu. Išbandykite! 

Aštuonkojo užkandis iš restorano „Salvete City“

Aštuonkojo užkandis iš restorano „Salvete City“ 1 asm.

Vilniuje veikiančio restorano „Salvete City“ šefu italu Antonio Serra kviečia pasigaminti užkandį iš aštuonkojo, grietinės ir kelių rūšių žaliųjų daržovių. Jei nustebote dėl aštuonkojo ir grietinės derinio, būkita ramūs – šefo sumanytas derinys išties puikus. Švelnus baltaisiais pipirais paskanintos grietinės rūgštumas puikiai dera su aštuonkojo gabalėliais ir šviežiomis bei trumpai apvirtomis daržovėmis.  

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal...
Naujametis lęšių troškinys

Naujametis lęšių troškinys 4 asm.

Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite apie 6–8 val. mirkti. Išmirkusius, išskalaukite. Suberkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite jame svogūną. Suberkite, virtus lęšius, kedrines pinijas, pagal skonį pasū...
Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais

Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais 4 asm.

Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais....
Karštas ožkų pieno sūris

Karštas ožkų pieno sūris 2 asm.

Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir...
Kriauklelės su avinžirnių pasta

Kriauklelės su avinžirnių pasta 3 asm.

Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles,...
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais

Pikantiška užkandėlė su čiobreliais 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais...
Bazilikų padažas

Bazilikų padažas 5 asm.

Bazilikus nuplaukite, nusausinkite. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...
Pomidorų pestas

Pomidorų pestas 5 asm.

Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Bazilikus...
Pomidorai su kuskusu

Pomidorai su kuskusu 4 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.   Pusę špinatų susmulkinkite. Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti. Į atvė...
12 vasariškai gaivių salotų

12 vasariškai gaivių salotų 3 asm.

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos

Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos 2 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų...
Brusketa su paprikomis ir gorgonzola

Brusketa su paprikomis ir gorgonzola 2 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. 2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, vieną...
Pupelių salotos su grybais

Pupelių salotos su grybais 2 asm.

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį. 2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu. 3. Sudėkite svogūnus,...