Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kepimo milteliai“ 15 puslapis

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Rudeninių obuolių pyragas

Rudeninių obuolių pyragas 6 asm.

Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio šaltais rudens vakarais. Obuolių pyragas purus, šiltą sunku pjaustyti, o išlaukti kol atvės dar sunkiau.

Moliūginiai blynai

Moliūginiai blynai 4 asm.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias...
Šokoladiniai blynai

Šokoladiniai blynai 4 asm.

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą. Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki...
Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Keksas su džiovintomis spanguolėmis 6 asm.

Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame. Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus...
Traškūs senoviniai vafliai

Traškūs senoviniai vafliai 6 asm.

Tešla Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai...
Žymės: vafliai, kepiniai
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

3 kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų. Dėkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Į tešlą dėkite šilauoges ir susmulkintas braškes. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180 laipsnių į...
Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
„Ferrero Rocher“ keksiukai

„Ferrero Rocher“ keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite pieną ir išmaišykite iki...
Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu

Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje. 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais. Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės....
Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“)

Graikiški Velykų sausainiai („Koulourakia“) 6 asm.

„Koulourakia“ – tai tradiciniai graikiški sausainiai, dažniausiai kepami Velykoms. Tešlos pagrindą sudaro sviestas, viršus aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas sezamo sėklomis. Sausainiai yra formuojami rankomis, susukant pynes ar žiedus. Tešla minkštesnė nei kitų sviestinių sausainių, o prieš formuojant nereikia palaikyti šaltai, tad užima mažiau laiko. 
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Velykinis tortas

Velykinis tortas 4 asm.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami. Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių...
Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis

Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

Margariną ir šokoladą išlydykite ant silpnos ugnies. Supilkite cukrų ir, plakdami maišytuvu, įmuškite kiaušinius. Plakite, kol neliks cukraus granulių.  Suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite ir suberkite nuplautas nusausintas spanguoles,...
Keksiukai „Margučiai“

Keksiukai „Margučiai“ 4 asm.

Paruošimas: Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Obuoliai tešloje

Obuoliai tešloje 2 asm.

Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus. Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą. Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą ...
Sausainiai su aguonomis

Sausainiai su aguonomis 6 asm.

Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę...
Kalėdiniai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius,...