Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.
Tai labai greitai ir lengvai pagaminami, kaip visada sveiki, sotūs ir labai skanūs sausainiai! Neįprastas ingredientas ir galbūt daugeliui būsiantis naujas atradimas – žirnių miltai.
Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.
Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.
Ruginės duonos pyragas yra dažnas patiekalas Danijoje, kur rugiai ilgą laiką buvo pagrindinis maisto produktas. Šio pyrago pagrindas tradiciškai yra gaminamas iš sutrupintos ruginės duonos, kiaušinių, cukraus ir lazdyno riešutų, o įdaras yra ruošiamas iš uogienės ir plaktos grietinėlės. Jei norite sausį pradėti lengviau, išbandykite veganišką šio pyrago versiją.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.
Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.
Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos! Receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon
Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.
Pagal šį receptą, kuriuo dalinasi patyrusi kulinarė Elžbieta Monkevič, iškepsite visą kalną gardžių meduolių. Išbandykite!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Medaus tortas – klasikų klasika. Jį jau daug metų kepu per Kalėdas. Šio medaus torto sluoksniai ploni, kremas saldžiarūgštis, subrendęs jis būna minkštas ir tirpstantis burnoje.
Išbandykite obuolių pyragą, kuriam neprireiks nei sviesto, nei kiaušinių, o įprastus baltus kvietinius miltus keičia vertingesni speltų miltai.
Morkų patiekalais lengva praturtinti mitybą, nes dauguma receptų yra išties paprasti. Kaip tik toks yra ir šio puikaus pyrago, kurį paruošite ir iškepsite per valandą.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kad dienos iki Kalėdų taptų jaukesnės, o švenčių laukimas neprailgtų, kviečiu namus iškvėpinti skaniausiais sausainių kvapais. Tai sausainiai, kuriems iškepti neprireiks nei kiaušinių, nei sviesto. Sezamu pasta tahini juose puikiai pakeičia sviestą. Su ja paruošta tešla būna ypač patogi darbui ir net primena modeliną. O lengvas sausainių gaminimas – jau pusė malonumo! Šiuos patariu paprasčiausiai apšlakstyti tirpintu šokoladu ir apibarstyti baltosiomis sezamų sėklomis.
Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė.
Siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.
Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.
Klasikinio austriško pyrago receptu dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas, būtinai išbandykite!
Nida Degutienė ( Nidos receptai): Kodėl šis pyragas prancūziškas? Kiek žinau, tai vienas paprasčiausių „budinčių“ receptų, populiarių prancūziškuose namuose. O be to, kur sviestas ir kalvadosas (kurį, beje, galima pakeisti romu, konjaku, brendžiu, degtine, arba tiesiog nepilti nieko) – ten ir Prancūzija!