Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite). Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska,...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir įtarkuokite žiupsnelį citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite. Muškite į masę po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmušus...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Perskirkite vieną 25 x 18 cm skardą per pusę. Aš skardą perskyriau iškirpusi kartono juostą ir įvyniojusi ją į foliją. Folija taip pat išklojau pačią skardą taip, kad perskyrimas stovėtų. Abi puses...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25 x 10 cm dydžio stačiakampį kepimo indą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą. Atidėkite į šalį. Kitame...
Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir...
Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plė...
Visus riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite kočėlu taip, kad vieni liktų stambesni, kiti – smulkesni. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite iki purumo, baltymus padėkite šaltai....
Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...