„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kepimo milteliai“ 28 puslapis

Vyniotinis su mandarinais

Vyniotinis su mandarinais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, maišydami po vieną sudėkite trynius. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir suberkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite tešlą ir...
Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu 4 asm.

1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“

Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“ 4 asm.

1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
Sausainiai su džemo lašeliu

Sausainiai su džemo lašeliu 4 asm.

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite. 2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Ispaniški keksiukai „Magdalenas“

Ispaniški keksiukai „Magdalenas“ 4 asm.

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis

Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis 4 asm.

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. 2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaiš...
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
Vyšniniai keksiukai

Vyšniniai keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje. 2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į...
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Saldaus pieno varškės spurgos

Saldaus pieno varškės spurgos 8 asm.

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus....
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
 Braškių pyragas

 Braškių pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.  2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos virš...
Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“

Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“ 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija. 2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais

Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais 6 asm.

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite. 2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
Varškės blyneliai

Varškės blyneliai 4 asm.

Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
Desertiniai blyneliai

Desertiniai blyneliai 4 asm.

1. Cukrų išplakite su kiaušiniais (geriau mikseriu). Į plakinį sukrėskite natūralų jogurtą ir vėl viską išplakite. 2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijokite į plakinį. Taip pat supilkite lydytą sviestą, kad blynai labai neprisigertų riebalų....
Blynų suktinukai „Kriauklelės“

Blynų suktinukai „Kriauklelės“ 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį. 2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją...