Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Šis pyragas atkeliavo iš Normandijos ir ten vadinamas nematomu obuolių pyragu (pranc. „gateau invisible aux pommes“). Kodėl toks keistas pavadinimas? O gi todėl, kad tešlos jame beveik nesimato, lieka tik obuoliai. O „Napoleonu“ pavadinti mintis kilo vos tik prapjoviau šį pyragą ir pamačiau nuostabiai sugulusius plonyčius obuolių griežinėlius.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!
Obuolių pyragas gali būti ne tik greitas ir paprastutis, tačiau turingas skoniais, įdomios tekstūros. Išbandykite!
Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“
Šis pyragas ir atrodo nekasdieniškai, ir jo skonis nuotabus – švelniai rūgštus kreminis citrininis įdaras puikiai kontrastuoja su purios morenginės „kepurės“ saldumu. Būtinai išbandykite!
Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“
Išbandykite nekasdienį obuolių pyragą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pyragas visai paprastas savo ingredientais, bet kiek kitoks gaminimo būdu. Jam obuoliai supjaustomi, apibarstomi cukrumi su cinamonu iš anksto, kad spėtų įsigerti į obuolius. Jis dažniausiai kepamas apvalioje kekso formoje, kuri gali būti ir žiedo formos. Tokia forma pyragui suteikia prašmatnumo. Į ją obuoliai sluoksniuojami paeiliui su tešla. Pyragas iškepa drėgnas, aromatingas ir labai gardus.
Išbandykite kepinį, kurio receptu dalinasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.
Išbandykite nuostabų rudenišką tortą, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Follow your spoon
Nida Degutienė (Nidos receptai): Dietologai tikrai labai nepyktų, jei tokiu gardėsiu pasilepintumėte laiks nuo laiko, nes riebalų čia – minimumas, o ir cukraus nedaug. Smaližiai gali keksą pagardinti kokiu šokolado ar karamelės glajumi, tačiau man saldumo pakako.
Ir kaip smagu atsikelti bus net niūriausią rytą, kai žinosite, kad po pusryčių dar galėsit pasimėgauti riekele drėgno, minkšto, rudeniu kvepčiančio kekso...
Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti.
Jei norite išbandyti kokį nors kiek neįprastą receptą, siūlome suderinti bulves ir obuolius viename kepinyje. Gal patiks?
Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį keksą su cukinijomis kepu jau ne vienerius metus, todėl net pati nustebau, kad jo recepto vis dar neturiu tinklaraštyje. Jis iš jaukių kasdienių pyragų serijos, drėgnas, minkštas ir kvepiantis citrinomis. Jei norite, kad būtų šventiškesnis, galite aplieti citrinų ir cukraus glajumi, bet pyrago skonis ir be jo – puikus. Šis receptas iš tų, prie kurių, žinau, tikrai sugrįšiu dar ne kartą, ypač vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, kai mano virtuvė tiesiog lūžta nuo pačios užsiaugintų cukinijų.
Šis pyragas nepareikalaus ypatingų šefo įgūdžių, o pradžiugins bet kokia proga.
Įprastai picos papločio tešla būna mielinė, ruošiama iš šviesių kvietinių miltų. Pabandykite pasigaminti visai kitokios – bemielės, iš retesnių rūšių miltų.
Šiuose blyneliuose nėra kvietinių miltų, tad jie šiek tiek kitokie, nei įprasti: avižiniai dribsniai jiems suteikia įdomią tekstūrą, ruginiai miltai – papildomo skonio, o obuoliai – rūgštelės ir drėgnumo.
Nuostabiai kvepiantys, drėgni ir purūs keksiukai, paskaninti dviejų spalvų serbentais – būtina išsikepti!
Skanaus, drėgno veganiško pyrago receptu dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“.
Puikių veganiškų blynų receptu dalinasi projektas „auGalingas iššūkis“ ir tinklaraštis Follow your spoon.
Populiariausias apverstas pyragas, be abejo, yra legendinis „tarte tatin“ su nuostabiais karamele pasidengusiais obuoliais. Tačiau iš tiesų tokius pyragus galima kepti ir su kitomis gėrybėmis. Kai yra vyšnių, verta išbandyti šį minkštą, kvapnų ir labai skanų pyragą.