Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kiauliena“ 10 puslapis

Kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsnys 6 asm.

1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais. 2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite. 3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus,...
Daržovės su mėsa

Daržovės su mėsa 3 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi. 2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite,...
Kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai 3 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. 2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys 4 asm.

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje...
Bulvių košė su kiaušiniais

Bulvių košė su kiaušiniais 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais. 2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite...
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Maltos mėsos vėrinukai

Maltos mėsos vėrinukai 5 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite...
Grilio dešrelės

Grilio dešrelės 5 asm.

1. Svogūnus supjautykite stambesniais kvadratėliais (kad būtų patogu verti ant iešmų), česnakus išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite. 2. Kiekvieną dešrelę susukite ir pramaišiui su svogūnų gabaliukais ir česnakų skiltelėmis suverkite ant iešmų....
Šoninės suktinukai su aštriu aptepu

Šoninės suktinukai su aštriu aptepu 5 asm.

1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti. 2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir...
Pupelių sriuba

Pupelių sriuba 4 asm.

1. Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu, palikite per naktį išmirkti, prieš ruošdama sriubą išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, trumpai pakepinkite, įmaišykite šiaudeliais pjaustytą š...
Sumuštinukai su krevetėmis

Sumuštinukai su krevetėmis 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite. 2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai...
Grybais įdaryta kiauliena

Grybais įdaryta kiauliena 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite, bet ne per plonai. Pabarstykite druska ir pipirais. 2. Supjaustykite kubeliais svogūnus. Nuvarvinkite ir susmulkinkite grybus. 3. Į...
Žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalykite nedideliais žiedynais. 2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Dideliame puode užvirinkite sultinį, sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir smulkintą svogūną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, už...
Kumpio vyniotinis

Kumpio vyniotinis 10 asm.

1. Paruoškite marinatą: į vyną supilkite aliejų, suberkite prieskonius (česnakus susmulkinti) ir užvirinkite. Dar šiltu marinatu užpilkite nuplautą mėsą ir palikite 2 val. (po valandos apverskite). 2. Paruoškite įdarą: džiūvėsėlius sumaišykite su...
Maltos mėsos vyniotinis

Maltos mėsos vyniotinis 6 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakš...
Pomidorų sriuba su kiauliena

Pomidorų sriuba su kiauliena 5 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
Mėsos suktinukai

Mėsos suktinukai 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų. 3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinė...
Prancūziška bulvių apkepėlė

Prancūziška bulvių apkepėlė 4 asm.

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama...
Žemaičių blynai su mėsa

Žemaičių blynai su mėsa 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite. 2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite...