Receptai pagal ingredientą „Kiauliena“ 2 puslapis

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena 4 asm.

Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Trumpai svogūnuose marinuoti šašlykai

Trumpai svogūnuose marinuoti šašlykai 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda. Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.

Daniškas kiaulienos kepsnys

Daniškas kiaulienos kepsnys 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis kiaulienos kepsnys (flæskesteg) Danijoje dažniausiai kepamas per Kalėdas. Bet tikrai niekas nesmerks, jei išsikepsite jį ir kokia kita proga, juolab kad Lietuvoje, kaip ir Danijoje, kiauliena vis dar tebėra bene populiariausia mėsa

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Karamelizuotas keptas kumpis

Karamelizuotas keptas kumpis 8 asm.

Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums. 

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Kai kuriuose patiekaluose džiovinti vaisiai ir mėsa dera idealiai, šis, kuriame draugauja kiauliena ir džiovintos slyvos, – kaip tik puikus pavyzdys

Kiaulienos troškinys su cukinijomis

Kiaulienos troškinys su cukinijomis 4 asm.

Šiam mėsiškam patiekalui gaivumo ir lengvumo suteiks šviežios daržovės – pomidorai ir cukinijos, tad ir pačios mėsos reikės nedaug. 

Kiaulienos troškinys su pupelėmis

Kiaulienos troškinys su pupelėmis 4 asm.

Itin paprastas, tačiau gardus ir sotus patiekalas, kurį paruoš net virtuvės naujokas. 

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Ukrainietiški Veronikos barščiai

Ukrainietiški Veronikos barščiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“

Netikras zuikis

Netikras zuikis 4 asm.

Netikrą zuikį galima kepti ir iš kiaulienos, ir iš kiaulienos-jautienos mišinio, tinka įmaišyti dalį paukštienos faršo. Jei vengiate lašinukų, į faršą galima įspausti „moderniškesnių“ priedų – alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų. Iš tokio kiekio mėsos išeis vienas didelis ar du mažesni zuikučiai, o gal net visa zuikių šeimyna.

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tač...
Pikantiški šonkauliukai

Pikantiški šonkauliukai 4 asm.

Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Karka su raugintais kopūstais

Karka su raugintais kopūstais 4 asm.

Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos). Paragaukite – jei kopūstai labai rū...