1. Kiaulienos kojas nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis apsemtų mėsą 2–3 cm. Pastatykite ant mažos ugnies ir užvirinkite. Kiaurasamčiu nuimkite putas. 2. Daržoves perpjaukite per pusę ir 5 min....
Įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir kepkite mėsos juosteles, kol jos gražiai apskrus. Sudėkite į dubenėlį. Vėl įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite maždaug 1–2 minutes labai karštoje...
Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, 4 bulves su lupenomis kelis kartus subadykite šakute ir dėkite į skardą. Kepkite apie 1 val. Smulkiai supjaustykite 250 g šoninės ir gerai pakepkite. Kai bulvės iškeps, leiskite joms atvėsti, vėliau...
Batono riekes pamerkite į pieną ir apie 10 minučių palikite, kad susigertų. Tada sutrinkite, kad taptų vientisa mase. Svogūną smulkiai supjaustykite. Į faršą sukrėskite batoną, suberkite svogūną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite,...
Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...
Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir...
Pašalinkite iš menkės kaulus, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis, suformuokite ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldiklį, kad gerai žuvis sušaltų. Galite palaikyti net keletą dienų ar ilgiau. Šaldytą žuvį itin...
Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais,...
Pjausnį įdėkite į polietileninį maišelį ir išmuškite kočėlu – taip apsaugosite virtuvę nuo aptaškymo. Paskui įtrinkite mėsą prieskoniais (druska, pipirais, česnakais) ir apkepkite ją iš abiejų pusių keptuvėje. Ant apkepto kepsnio dėkite apkeptas...