Šis patiekalas tinka ir kasdien, ir šventinei vakarienei.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Padažas, arba glazūra, – tai šio recepto „vinis“. Neprašausite pro šalį, net jei pasigaminsite jo šiek tiek daugiau. Patikėkite, jei nesulaižysite su šiais keptais šonkauliais, tai tikrai suvalgysite su kitais mėsiškais (grilio ir nebūtinai grilio) patiekalais. Ir prašau, neklauskite, kuo pakeisti vieną ar kitą ingredientą. Darykite taip, kaip parašyta, arba ieškokite kito recepto.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.
Šį patiekalą tvarkingai valgyti sunku – lipnus padažas apvelia pirštus ir lūpas, tačiau sustoti nesinori, nes šonkauliukai pasakiškai skanūs! Visa jų paslaptis – aptepas, kuriam prireiks trijų ingredientų. Ir neišsigąskite, jog vienas jų – japoniška miso pasta, pats laikas ją išbandyti ir dažniau naudoti ruošiant įvairius valgius.
Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas.