„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kietasis sūris“ 3 puslapis

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Spagečiai su lašiša ir cukinijomis

Spagečiai su lašiša ir cukinijomis 4 asm.

Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus...
Orkaitėje keptas omletas su špinatais

Orkaitėje keptas omletas su špinatais 6 asm.

Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti....
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara 2 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite č...
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis

Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis 2 asm.

Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 
 Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą. Patiekalų energinės vertės skaič...
Lietiniai su sūriu ir vištiena

Lietiniai su sūriu ir vištiena 2 asm.

Išsikepame lietinius. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame). Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių,...