Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kmynai“ 5 puslapis

Žemaitiškas kastinys su bulvėmis

Žemaitiškas kastinys su bulvėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kastinį. Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis...
Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis

Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis 6 asm.

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 2....
Kepta višta

Kepta višta 6 asm.

1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite marinatą: medų ištirpinkite ir sumaišykite su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu. 2. Marinatu įtrinkite vištą ir 4 val. palaikykite. Vėliau vištos vidų prikimš...
Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais

Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais 4 asm.

1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. 2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...
Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“

Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“ 4 asm.

Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat" šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius...
Vegetariškas čili troškinys

Vegetariškas čili troškinys 2 asm.

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels. 2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik...
Morkos su prieskoniais

Morkos su prieskoniais 2 asm.

1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami. 2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę....
Bulvių pyragėliai

Bulvių pyragėliai 3 asm.

1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, ž...
Plikyta duona

Plikyta duona 6 asm.

1. Ruošiant tešlą plikytai duonai miltai užplikomi verdančiu vandeniu. Plikinį reikia pasiruošti iš vakaro. Dubenyje sumaišykite 2 stiklines viso grūdo ruginių miltų ir šaukštą kmynų, maišydama supilkite į miltus 600 ml verdančio vandens. Palikite...
Ruginė duona

Ruginė duona 8 asm.

1. Užvirinkite ir atvėsinkite 1 l vandens. 2. Saulėgrąžas, linų sėmenis ir kmynus nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu. 3. Dubenyje sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kvietines sėlenas, kmynus, saulėgrąžas, linų sėmenis,...
Daržovių sriuba su lašiša

Daržovių sriuba su lašiša 6 asm.

1. Aliejuje apkepkite smulkintas daržoves - paprikas, morką, cukinijas, svogūnus ir suberkite į vandenį. 2. Sudėkite smulkintą lašišą, įtarkuokite stambia tarka tarkuotas bulves, suberkite prieskonius ir druską. 3. Virkite apie 20 min. Prieš...
Daržovių troškinys su paukštiena

Daržovių troškinys su paukštiena 6 asm.

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis 4 asm.

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje. 2. Antrą svogūną bei česnako...
Naminis varškės sūris su kmynais

Naminis varškės sūris su kmynais 6 asm.

1. Surauginkite naminį pieną – tai užtruks kelias dienas. 2. Išrūgusį pieną pašildykite ant krosnies, kartais pamaišydama - kad taptų šiltas, bet nekarštas – antraip bus per rūgštus sūris. 3. Suberkite į rūgpienį kmynus, išmaišykite, sukrėskite...
Sūrio ir varškės užkandėlės

Sūrio ir varškės užkandėlės 4 asm.

1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu „Džiugo“ sūriu (50 g). 2. Suberkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkintus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite,...
Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose

Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose 4 asm.

1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą. 2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies...
Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis

Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis 8 asm.

1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais. 2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite...
Žymės: Vyniotinis, karka
Žaldoko karka su slyvomis

Žaldoko karka su slyvomis 6 asm.

1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus. 2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite. 3. Vėsiai laikykite per naktį. 4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
Žymės: karka
Vištiena raugintų kopūstų patale

Vištiena raugintų kopūstų patale 5 asm.

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų. 2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val....
Žymės: vištiena
Šventinė kepta višta

Šventinė kepta višta 6 asm.

1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite. 2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes bū...
Užsisakykite
15min naujienlaiškius