Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Domantė Slapšinskaitė, „But first food“ autorė: „Šiemet norėjau netradiciškai pažvelgti į Velykų stalą, todėl vietoj pyrago naudojau keksų formeles, o varškę pakeičiau rikota. Būtent dėl to, keksiukai tampa traškūs išorėje, bet drėgni ir minkšti viduje. O netikėtas bazilikų ir maskarponės derinys puikiai dera su citrininiais keksais ir jų neapsunkina“.
Julija Steponavičiūtė: Mano siūlomas klasikinis citrinos ir aguonų pyragas – be pieno produktų puikiai tiks ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Pyrago pagrindui pasirinkau šviesius speltų miltus, kurie yra naudingesni, nei įprasti kvietiniai miltai. Šį pyragą paprasta iškepti, o dėl dekoratyvaus glajaus bei karamelizuotų migdolų, jis puikiai atrodys ant šventinio stalo.
Naminės granolos turėtų būti kiekvienuose namuose – tai puikus pasirinkimas ryte, kai skubame, o ir geras užkandis, kai nieko kito spintelėse ir šaldytuve nėra. Maistinga, skani granola nesunkiai paruošiama, o šįkart ypatingų skonio akcentų jai suteikia spraginti grikiai. Šiuo receptu su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.
Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pusryčiams dažnas skubantis, tačiau sveikos mitybos principų paisantis žmogus renkasi granolą, turtingą riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių. Tai puikus patiekalas, o gerumas dar ir tas, jog galima kurti savus derinius. Mes siūlome pasigaminti pilno grūdo avižinių dribsnių granolos, paskanintos datulių ir migdolų riešutų kremu.
Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!
FeedMySister.com: Traškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.
Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.
FeedMySister.com: Sezamų sėklų pasta tahini – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti goji (ožerškio) uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.
FeedMySister.com: Natūraliai saldūs, traškūs, lengvi, – puikiai tinkantys visiems kai norisi kažko saldaus ir greito. Pastangų tikrai daug nereikės, o mėgautis galėsite ilgai.
FeedMySister.com: Anglijoje populiarūs „Hobnobs“ sausainiai, kuriuos mėgstame ir mes, bet susilaikome pažiūrėjusios į ingredientus. Pagaliau turime natūraliai saldžią versiją, kuri, labai tikimės, patiks ir jums!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.
Viduržemio jūros šalyse išpopuliarėjęs, dažniausiai iš ryžių gaminimas, patiekalas, gali įgauti visai kitokių – rudeniškų ir lietuviškų – spalvų, jeigu įdėsite moliūgų ir grybų, o ryžius pakeisite grikiais.
Rudenį, kai gausu moliūgų, pats metas išsikepti gardžių ir purių blynelių.
Darganotos dienos vakarienei išsivirkite vegetariškos lęšių sriubos, pagardintos kokosų pienu.
Greitai paruošiami keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiems!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.
Strelkabelka.lt: Vietoj baltų miltų – spelta, vietoj cukraus – medus, vietoj sviesto – kokosų aliejus. Ir dar pagal receptą buvo įdėtas supermaistas – kalbininkams žinomas kaip ispaninis šalavijas, o mums – chia sėklos, kurias keičiau kanapėmis.
Ar viską pakeitus sausainiai tampa sveikesni, aš tikrai nežinau, ir žiūriu į tai gana rezervuotai. Bet na, tarkim. Man svarbiausia, kad jie skanūs ir greitai pagaminami.