„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kopūstai“ 4 puslapis

Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
„Spring Roll“

„Spring Roll“ 4 asm.

Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario...
Šavarma

Šavarma 1 asm.

Vyras su skaitytojais dalijasi šavarmos receptu. Tai – vienas populiariausių patiekalų Viduriniuosiuose Rytuose.

Balandėliai su grybais ir kiaušiniais

Balandėliai su grybais ir kiaušiniais 6 asm.

Apvirkite kopūsto lapus. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais. Pasūdykite ir papipirinkite pagal...
Marinuoti kopūstai su obuoliais

Marinuoti kopūstai su obuoliais 6 asm.

Kopūstus nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kopūstus sumaišykite su obuoliais, pasūdykite ir dvi–tris valandas palikite, kad įgautų skonio. Iš nurodytų produktų paruoškite...
Marinuoti kopūstai su burokėliais

Marinuoti kopūstai su burokėliais 6 asm.

Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską,...
Kopūstų mišrainė su citrinų sultimis

Kopūstų mišrainė su citrinų sultimis 6 asm.

Cukrų ir druską ištirpinkite citrinų sultyse. Kopūstus nuplaukite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Jei norite minkštesnės mišrainės, pjaustytus kopūstus sumeskite į sietelį, nupilkite verdančiu vandeniu, po to iš karto – šaltu. Aliejų sumaiš...
Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba

Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba 6 asm.

Nuluptus svogūną, česnakus, morkas ir kopūstus smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, česnakus ir morkas, apkepkite. Sudėkite kopūstus ir supjaustytas šparagines...
Daržovių sriuba su paprikomis

Daržovių sriuba su paprikomis 6 asm.

Pasiruoškite daržoves: nuplaukite, nulupkite, išvalykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sumeskite į didelį puodą, pagardinkite nurodytais prieskoniais, actu ir aliejumi, užvirinkite. Sumažinę ugnį virkite, kol daržovės bus norimo minkš...
Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais

Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais 6 asm.

Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius. Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius...
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

Į didelį puodą sudėkite pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, suberkite cukrų, įtarkuokite česnako skiltelę bei imbierą. Užpilkite vandeniu ir virkite uždengę 25 minutes.  Kartais pamaišykite, o jei išgaruos vanduo, įpilkite  dar. Salotas...
Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais

Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais 2 asm.

1. Šparagines pupeles supjaustykite į kelias dalis arba pusiau, susmulkinkite kopūstą. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite pupeles, kopūstus ir virkite 6 minutes. Nupilkite. 2. Susmulkinkite svogūną, pievagrybius supjaustykite riekelėmis....
Kopūstų kotletai

Kopūstų kotletai 6 asm.

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių. 2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, į...
Kopūstų ir morkų salotos su medumi

Kopūstų ir morkų salotos su medumi 4 asm.

1. Kopūstą ir morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite daigus, kapotas petražoles ir viską gerai permaišykite. 2. Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, supilkite ant salotų ir iš...
Veršienos ir daržovių troškinys

Veršienos ir daržovių troškinys 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos...
Itališkas ryžių apkepas

Itališkas ryžių apkepas 6 asm.

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite. 2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite...
Žalieji makaronai

Žalieji makaronai 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir nukoškite. 2. Didelėje keptuvėje (geriau – „Wok“) įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, grūstus česnakus, įberkite aitriosios paprikos ir 1 min. kepinkite. 3. Sudėkite š...
Troškinti kopūstai

Troškinti kopūstai 3 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite visas recepte nurodytas daržoves ir maišydami kepinkite 5 min. 2. Įpilkite vandens, sojų padažo, pasūdykite, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 7 min. Daržoves patiektite karštas....
Tiršta briuselinių kopūstų sriuba

Tiršta briuselinių kopūstų sriuba 7 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. 2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, už...
Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais

Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais 8 asm.

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedais. Ryžius nuplaukite. 2. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus. Puodą pavartykite, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios...