„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Krapai“ 8 puslapis

Pikantiškas užkandis

Pikantiškas užkandis 2 asm.

Avokadus perpjaukite per pusę. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite...
Jogurtinis padažas

Jogurtinis padažas 4 asm.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 3 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 3 asm.

Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.  
Salierų sriuba

Salierų sriuba 6 asm.

Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių. Likusį svogūną...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Bulvių košė su žalumynais

Bulvių košė su žalumynais 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...
Vegetariškas vengriškas guliašas

Vegetariškas vengriškas guliašas 4 asm.

Atkreipkite dėmesį: Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Ruošimo eiga:...
Cukinijų pyragas su kumpiu

Cukinijų pyragas su kumpiu 6 asm.

Cukiniją nulupkite, perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas ir sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite iki vientisumo. Atskirai iki standumo iš...
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu

„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite. Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min....
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle

Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle 4 asm.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę...
Kugelis su vištiena

Kugelis su vištiena 4 asm.

Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių...
Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša

Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša 6 asm.

PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį. Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą. IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS Bulves...
Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu

Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu 6 asm.

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę...
Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis

Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis 4 asm.

Bulves nuskuskite, sutarkuokite bulvių trintuve. Kartu įtarkuokite 1 svogūną.    Prieskonines žoleles (galite naudoti ir kitas Jūsų mėgstamas žoleles) susmulkinkite. Į tarkį įmuškite kiaušinius, sudėkite žalumynus (nepagailėkite, žalumynų turi bū...
Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės 2 asm.

Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu. Sutarkuotą...
Vištienos tefteliai

Vištienos tefteliai 4 asm.

Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krūtinėlę sumalkite. Faršą sumaiš...
Žaliavalgiška baltoji mišrainė

Žaliavalgiška baltoji mišrainė 4 asm.

Žirnelius atšildykite šiltu vandeniu. Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir užmarinuokite trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu. Raugintus agurkus ir šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite kubeliais. Porus susmulkinkite pusžiedž...