„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kreminė varškė“ 2 puslapis

Nesaldūs keksiukai

Nesaldūs keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus....
Kreminės varškės užtepėlė

Kreminės varškės užtepėlė 3 asm.

Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės sumaišykite kreminę varškę, miltelinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Laikykite šaldytuve. Patiekite kartu su moliūgų duona: tepkite ją ant riekelių ir skanaukite.
Naminis vyniotinis

Naminis vyniotinis 8 asm.

Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
Cukinijų užkandėlė

Cukinijų užkandėlė 4 asm.

Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite. Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio...
Pyragėliai su krabų lazdelėmis

Pyragėliai su krabų lazdelėmis 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius. 2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles....
Blynai su kepta jautiena

Blynai su kepta jautiena 4 asm.

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldž...
Vištienos pyragas

Vištienos pyragas 4 asm.

1. Pastarnokus ir bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite. Išgriebkite (vandens neišpilkite), pabarstykite prieskoniais ir sutrinkite. 2. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite kukurūzų miltuose ir pakepinkite į...
Sumuštiniai su varškės kremu

Sumuštiniai su varškės kremu 4 asm.

1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite. 2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite. 3. Duonos riekes 5 minutes...
Blyneliai su lašišomis

Blyneliai su lašišomis 5 asm.

1. Šluotele arba elektriniu plakikliu kiaušinius išplakite iki vientisumo. 2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pasūdykite.  Įmaišykite kefyrą ir kreminę varškę. 3. Obuolį nulupkite, sutarkuokite smulkia...
Bananų ir varškės desertas

Bananų ir varškės desertas 4 asm.

Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai į...
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu

Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu 4 asm.

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba susukite į lininį rankšluostį, sutrinkite kočėlu ir suberkite į dubenį. 2. Trupinius sumaišykite su ištirpintu sviestu. 3. Masę sudėkite į apskritą išardomą 20 cm skersmens skardą,...
Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis

Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis 4 asm.

1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieš...
Varškės pyragas su spanguolėmis

Varškės pyragas su spanguolėmis 4 asm.

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve. 2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi. 3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
Desertas su maskarpone

Desertas su maskarpone 4 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį...
Lietiniai su varške

Lietiniai su varške 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. 2. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Įvairių sūrių ir lašišų kremas

Įvairių sūrių ir lašišų kremas 5 asm.

1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite. 2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę,...
Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu

Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo.  2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite dž...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Baltymų pyragas su avietėmis

Baltymų pyragas su avietėmis 6 asm.

1. Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. 2. Sviestą su 140 g cukraus ištinkite iki purumo, įmaišykite kiaušinių trynius, miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, citrinų žieveles ir viską...