„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Kriaušės“ 2 puslapis

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis 1 asm.

Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir šaltą rudenišką savaitgalį. Neretai antis yra perkepama, tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – idealiausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas.

Autorė garnyrui panaudojo salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis. Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves ar tiesiog bulvių piurė.

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais 12 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis

Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis 6 asm.

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų. Į dubenėlį sudėkite kriaušių...
Apverstas kriaušių pyragas

Apverstas kriaušių pyragas 6 asm.

Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Saldi svajonė

Saldi svajonė 6 asm.

Gaminame biskvitą: Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Traškios apkepėlės

Traškios apkepėlės 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 6 asm.

Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį. Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų  indą ir išlydykite vonelėje virš garų.  Bananus sutrinkite šakute, sumaiš...
Kriaušės keptos tešloje

Kriaušės keptos tešloje 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, supjaustykite vidutinio pločio juostelėmis. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Maskarponės sūrį sumaiš...
Pikantiškas pyragas su kriaušėmis ir sūriais

Pikantiškas pyragas su kriaušėmis ir sūriais 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kelias skirtingų dydžių kepimo formas ištieskite kepimo popieriumi ir dėkite po lakštą atšildytos tešlos. Jos vidurį šiek tiek subadykite šakute, kad kepdama labai neišsipūstų. Kiekvieną lakštą...
Keksiukai su staigmenėle

Keksiukai su staigmenėle 4 asm.

Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas 6 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite išbrinkti. Keturias nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais, likusias neluptas – plonais griežinėliais. Konditerio patarimas. Smulkinti vaisiai nepatamsės, jeigu apšlakstysite...
Bruknių džemas

Bruknių džemas 8 asm.

Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti. Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Per sietelį...
Kriaušių tyrė

Kriaušių tyrė 12 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą,...
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...
Kriaušių čatnis

Kriaušių čatnis 5 asm.

Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol...
Marinuotos kriaušės su krienais

Marinuotos kriaušės su krienais 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą. Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite...
Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė

Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė 4 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite. Nuluptus svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, sudėkite kriaušes, svogūnus, slyvas, česnakus, supilkite...