Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Krienai“ 2 puslapis

Agurkai, marinuoti su mineraliniu vandeniu

Agurkai, marinuoti su mineraliniu vandeniu 6 asm.

Ant stiklainio dugno storu sluoksniu pridėkite juodųjų serbentų lapų, ant jų – česnakų skiltelių ir vieno–dviejų centimetrų storio krieno šaknies griežinėlį. Agurkus nuplaukite ir kuo tankiau sukiškite į stiklainį. Į tarpus prikaišiokite krapų...
Bulvių salotos su lašiša

Bulvių salotos su lašiša 4 asm.

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti. 2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių. 3....
Lašišų bokšteliai

Lašišų bokšteliai 4 asm.

1. Aštuonias keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele. .2 Į kiekvieną formelę įdėkite po vieną didelį ar kelis mažesnius lašišos griežinėlius (taip, kad liktų kraštai bokšteliams užkloti). 3. Kiaušinius truputį paplakite...
Figūriniai sumuštinukai

Figūriniai sumuštinukai 2 asm.

1. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Nuvalytą krieno šaknį smulkiai sutarkuokite. Gautą masę sumaišykite su trupučiu citrinų sulčių. 2. Iš batono riekelių figūrine sausainių formele išspauskite stambias žvaigždes. Kumpį supjaustykite plonais...
Blynai su kepta jautiena

Blynai su kepta jautiena 4 asm.

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldž...
Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu

Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu 4 asm.

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius. 2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą...
Burokėlių salotos su žuvimi

Burokėlių salotos su žuvimi 3 asm.

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures. 2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių....
Šventinė įdaryta višta

Šventinė įdaryta višta 6 asm.

1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms. 2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiauš...
Spagečiai su žirneliais ir lašiša

Spagečiai su žirneliais ir lašiša 4 asm.

1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. 2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite...
Burokėlių padažas

Burokėlių padažas 5 asm.

1. Burokėlį sutrinkite arba sutarkuokite smulkia tarka, agurkėlius smulkiai supjaustykite. 2. Visus produktus sumaišykite ir skanaukite su mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Grybų padažas

Grybų padažas 5 asm.

Visus produktus sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Švelnusis padažas

Švelnusis padažas 5 asm.

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Totoriškas padažas

Totoriškas padažas 5 asm.

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. 2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Salotos su kalakutiena

Salotos su kalakutiena 2 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje. 2. Supjaustykite šviežius pievagrybius, raugintus agurkus, saliero šaknį sutarkuokite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir krienais, sumaišykite su majonezu. Skanaus! Receptą...
„Nekaltoji Merė“

„Nekaltoji Merė“ 2 asm.

1. Pomidorų sultis, tabasko ir Vusterio padažus, krienus, citrinos sultis gerai suplakite plaktuvu. 2. Pridėkite ledo pagal skonį, kokteilį pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir papuoškite saliero šakele.   Plačiau skaitykite: Pašėlusios...
Brusketa su skumbre

Brusketa su skumbre 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys. 2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Česnakų ir agurkų mišrainė

Česnakų ir agurkų mišrainė 10 asm.

1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus. 2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai. 3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į...
Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu 6 asm.

1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite,...