Tilapija – švelnaus skonio, greitai paruošiama žuvis. Tačiau derindami ją su įdomesniais priedais pagaminsite ir savaitgalio ar net šventės vertą patiekalą.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.
Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.
Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt): Kokybiškų cukinijų blynų paslaptis – gerai nusunktos tarkuotos cukinijos, kuo daugiau jų sulčių nutekės, tuo gražesni ir gardesni bus blynai. Cukinijų blynai patys savaime nėra labai išraiškingo skonio, todėl juos dažniausiai papildau kitomis daržovėmis: raudonieji svogūnai ir kukurūzai jiems suteikia saldumo bei pikantiškumo.
Puikiai žinomo troškinio su pupelėmis ir kukurūzais veganiška versija – mėsos jame tikrai nepasigesite!
Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių.
Šio patiekalo gaminimas pareikalaus šiek tiek darbo ir laiko, tačiau jei viskas pavyks, mėgausitės gurmanišku skanėstu!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors šias salotas galima pagaminti ir paprastoje orkaitėje, įkaitusios anglys jas pavers tikrai ypatingomis. Nesirūpinkite, jei apdegs ir net apanglės paprikų odelė – ją nulupus paprikos bus įgavusios nenusakomą saldumą, susimaišiusį su dūmo aromatu.
Pikantiška mišrainė su rūkyta žuvimi puikiai tiks ir šventiniam stalui.
Soti mišrainė gali tapti ne užkandžiu ar garnyru, bet savarankišku patiekalu.
Gardūs ir neapsunkinantys blyneliai, kurių išsikepsite labai greitai.
„Vegan Pipiras“: Avinžirniai turi labai daug maistingųjų medžiagų, vertingų mūsų organizmui. Iš jų dažniausiai gaminamas humusas, kepsneliai, tačiau jie puikiai tinka ir panorus pasiruošti „tuno“ salotų sumuštinį. Šiam sumuštiniui nereikia daugybės produktų, o skonis net labai geras!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai „demokratiškas“ užkandis – kiekvienas gali pasigardinti kukurūzų burbuoles pagal savo skonį, sūriau ar aštriau. Galima patiekti ir kaip fondiu – dėkite ant stalo karštų burbuolių, pagardų ir užkandžiaukite kaip kas mėgsta.
Tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!
Kvapnus ir gardus užkandis vasaros šventėms ir filmų peržiūroms.