1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje.
2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą...
1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.
2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.
2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atš...
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite.
2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno.
3. Į atvėsusią masę po vieną įmuš...
1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir kiek pakepinkite karštuose riebaluose.
2. Smulkintus šviežius ir raugintus kopūstus sudėkite į puodą. Užpilkite dviem litrais vandens ir apie 20 minučių pavirkite.
3. Sudėkite kubeliais pjaustytą...
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis, atvėsinkite.
2. Bulves perpjaukite išilgai per pusę ir atsargiai šaukšteliu išskobkite vidų.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorą...
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais.
2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska...
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Atvėsintas bulves įpjaukite, vidų išskobkite ir sumaigykite šakute.
3. Išskobtą bulvių masę krėskite į plakti skirtą indą, ten pat krėskite virtus ryžius,...