Receptai pagal ingredientą „Lašiša“ 3 puslapis

Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis

Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis 4 asm.

Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų...
Marinuotos lašišos užkandis sevičė

Marinuotos lašišos užkandis sevičė 10 asm.

Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias...
Bulviniai sklindžiai su lašiša

Bulviniai sklindžiai su lašiša 4 asm.

Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio,...
Lašiša su imbierais ir baravykais

Lašiša su imbierais ir baravykais 2 asm.

Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 3 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...
Sušis

Sušis 4 asm.

Kadangi keičiasi laikai, pas mus keičiasi ir kūčių stalas, mūsų šeima gamina suši.

Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...
Citrusinė lašiša

Citrusinė lašiša 6 asm.

Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui ir gerai įtrinkite žuvį iš abiejų pusių. Susukite žuvį į pergamentinį popierių arba maistinę plėvelę ir dėkite šaldytuvą mažiausiai parai. Pagaminsite per 20 min., neskaičiuojant marinavimosi laiko....
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
Lašišų totoriškas bifšteksas

Lašišų totoriškas bifšteksas 4 asm.

Lašišų filė supjaustykite smulkiais kubeliais,truputį pakapokite.  Mažais kubeliais supjaustykite svogūnėlius ir agurkus, kaparėlius supjaustykite griežinėliais. Krapus sukapokite. Dubenyje suminkykite lašišų masę ir visus kitus produktus, pasū...
Salotos su lašiša ir bulvėmis

Salotos su lašiša ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal...
Lašišų ir žalumynų užtepėlė

Lašišų ir žalumynų užtepėlė 3 asm.

Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite. Į puodą supilkite žuvų...
Marinuotos lašišos

Marinuotos lašišos 6 asm.

Į puodą įpilkite vandens, sudėkite visus marinatui ruošti skirtus produktus ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes. Lašišas supjaustykite stambiais gabalais, sumeskite į verdantį marinatą ir virkite lygiai tris minutes nuo įdėjimo. Sudėkite lašišų...
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis

Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis 6 asm.

Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite. Paklokite ant stalo lavaš...
Žuvų piršteliai

Žuvų piršteliai 4 asm.

Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska.  Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius...
Bulvių ir lašišos apkepėlė

Bulvių ir lašišos apkepėlė 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Bulves nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Sutarkuokite sūrį. Į puodą su bulvėmis suberkite žirnelius ir virkite dar minutę. Nukoškite ir sudėkite į...
Tiršta lašišų sriuba

Tiršta lašišų sriuba 6 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, į...
Lašišos kotletai

Lašišos kotletai 4 asm.

Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaiš...