Šis daržovių sultinys puikiai tinka iškrovos dienai po gausių vaišių, vakarėlių, sutrikus virškinimui ir pan. Kad organizmas grįžtų į įprastas vėžes, rekomenduojama 1–2 dienas vartoti tik šią sriubą, pakaitomis su drungnu vandeniu, pagardintu citrinų sultimis arba šlakeliu obuolių acto.
Nuo pat vaikystės Kalėdos – man stebuklinga šventė. Pasiruošimas šiai šventei toks jaukus ir ypatingas metas. Prieš gerą mėnesį prasideda intensyvūs pasiruošimai šiai šventei. Juk tiek daug reikia nuveikti: supirkti dovanas, papuošti namus ir, žinoma, apmąstyti šventinio stalo meniu. Tačiau vienintelis patiekalas, dėl kurio niekados nekyla klausimų ar bus gaminama – tai šaltiena, gaminama pagal močiūtės receptą.
Visi šeimos nariai vieningai pritaria, kad šis gėris būtinai turi puikuotis ant Kalėdinio stalo. Ir galiu pasakyti, kad kiekvienais metais, jis pats pirmasis dingsta nuo stalo. Manau, tai puikus įrodymas, kad patiekalas vykęs, todėl niekados net nebandau jokių kitų šaltienos recepto variacijų. TIK ŠITAS MŪSŲ ŠEIMYNAI YRA PATS PAČIAUSIAS. IŠBANDYKITE IR JUS, TIKIU, JOG NEPASIGAILĖSITE!