„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Laurų lapai“ 8 puslapis

Marinuotos lašišos

Marinuotos lašišos 6 asm.

Į puodą įpilkite vandens, sudėkite visus marinatui ruošti skirtus produktus ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes. Lašišas supjaustykite stambiais gabalais, sumeskite į verdantį marinatą ir virkite lygiai tris minutes nuo įdėjimo. Sudėkite lašišų...
Žuvys pomidorų padaže

Žuvys pomidorų padaže 6 asm.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite šaukštu druskos. Palikite pusvalandžiui. Tuo tarpu nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iki geltonumo apkepinkite su aliejumi. Pamarinuotas žuvis apvoliokite miltuose ir kepkite į...
Sluoksniuoti žuvų konservai

Sluoksniuoti žuvų konservai 6 asm.

Žuvis nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska bei prieskoniais ir palikite per naktį. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir trumpai apkepkite žuvis. Nuskustas ir nuplautas morkas sutarkuokite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais....
Močiutės konservai

Močiutės konservai 6 asm.

Mėsą nuplaukite. Mentę supjaustykite stambokai. Nuo karkos nuimkite mėsą, kaulą padėkite į puodą ant dugno, sumeskite supjaustytą mentę, karkos mėsą, įberkite druskos, pipirų, laurų lapelių, įpilkite vandens tik tiek, kad vos apsemtų, ir virkite...
Mamos mėsos konservai

Mamos mėsos konservai 6 asm.

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, ištrinkite druska ir pipirais, pabarstykite susmulkintais laurų lapeliais. Sugrūskite į stiklainius taip, kad neliktų oro tarpų. Maždaug du centimetrus iki viršaus palikite. Pridenkite dangteliais ir dė...
Guliašas

Guliašas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais....
Daržovių troškinys

Daržovių troškinys 4 asm.

Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite apie 1 minutę. Kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite...
Vištienos ir dešros gumbo

Vištienos ir dešros gumbo 7 asm.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Vištos šlaunelių mėsos gabalėlius supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvai apibarstykite miltais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite apie 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš...
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais

Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais 4 asm.

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje. 2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol...
Kepta lašiša su daržovėmis

Kepta lašiša su daržovėmis 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.  2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite...
Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba 6 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite, pasūdykite, sudėkite mėsą. Virkite apie 10 min., nugriebkite putas, įberkite pipirų grūdelių, įmeskite laurų lapų ir pavirkite dar penkias minutes. 2. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite mažais...
Harira

Harira 4 asm.

Tai populiarus gatvėje tiekiamas maistas su datulėmis. Harira yra pirmasis patiekalas, kurį saulei nusileidus valgo musulmonai per Ramadaną. Ramadano Hariroje yra lęšių ir vermišelių, ji yra tirštesnė, kad greičiau būtų pasisotinta po visos dienos badavimo. Tradiciškai harira patiekiama su datulėmis ir saldžiais pyragėliais.

Jautienos guliašas

Jautienos guliašas 6 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą....
Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu

Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu 6 asm.

1. Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite nuskustą ir į kelias dalis supjaustytą morką, nuluptą svogūną, saliero stiebą, prieskonius ir mėsą. Virkite apie dvi valandas arba kol mėsa taps minkšta. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą,suberkite miltus, pusę...
Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min. 2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius...
Karis

Karis 4 asm.

1. Smulkiai sukapotą svogūną, česnaką ir imbierus 10 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite mėsą ir kepinkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, prieskonius, įpilkite dvi stiklines vandens ir uždengus troškinkite 20 min. 2....
Itališkas ryžių apkepas

Itališkas ryžių apkepas 6 asm.

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite. 2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite...
Aromatingos veršienos juostelės

Aromatingos veršienos juostelės 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kuo plonesnėmis 1 cm pločio ir 8 cm ilgio juostelėmis. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 1 min. kepinkite laurų lapus, tada sudėkite mėsos juosteles ir ant didelės ugnies vartydami kepkite 3 min. 3. Iš citrinos išspauskite...
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas

Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas 2 asm.

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...