„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Laurų lapai“ 9 puslapis

Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Keptos cukinijos

Keptos cukinijos 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, panašiai – ir nuskustas bulves, pomidorus. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, sugrūstą česnaką, pomidorus, cukinijas, bulves, įmeskite laurų lapą. Vartant ant...
Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais

Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje. 2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudė...
Vištienos faršo sriuba

Vištienos faršo sriuba 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais. 2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 4 asm.

1. Vištienos kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir apkepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Kepdami paskaninkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 15–20 minučių. Jei reikia,...
Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena

Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena 4 asm.

1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais. 2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. 3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais. 4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko š...
Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais

Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais 4 asm.

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius. 2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite š...
Soti kopūstų sriuba su faršu

Soti kopūstų sriuba su faršu 4 asm.

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite. 2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
Tradicinės naminės dešrelės

Tradicinės naminės dešrelės 4 asm.

1. Visus produktus gerai sumalkite ir porai valandų pastatykite šaltai, kad prieskoniai įsigertų į mėsą. 2. Malta mėsa, per specialų vamzdelį (dažnai būna kombaino ar malimo mašinėlės komplekte) įdarykite žarnas ir padalykite apie aštuonių...
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...
Vištų blauzdelės su daržovėmis

Vištų blauzdelės su daržovėmis 4 asm.

1. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Čiobrelių šakeles smulkiai sukapokite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais, išimkite sėklas. 2. Dubenėlyje išplakite baltąjį vyną ir aliejų, sukrėskite česnaką, tarkuotas citrinų žieveles, sudėkite...
Vištienos troškinys su alyvuogėmis

Vištienos troškinys su alyvuogėmis 6 asm.

1.Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakų skilteles išspauskite. Šoninę supjaustykite pailgais gabaliukais. 2.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Bulves nulupkite, nuplaukite ir...
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“

Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ 4 asm.

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
Grybai su šonine, riešutais ir kalendromis

Grybai su šonine, riešutais ir kalendromis 6 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Džiovintus grybus susmulkinkite ir pamirkykite 800 ml šilto vandens (apie 10 minučių), šviežius grybus nuplaukite ir perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. 2.Šoninę supjaustykite juostelėmis. Šaukštą...
Kiaulienos guliašas su baravykais

Kiaulienos guliašas su baravykais 8 asm.

1.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, salierų lapkočius ir svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. 2.Keptuvėje išlydykite riebalus, sudėkite gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai apkepinkite. Pasūdykite,...
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena

Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena 4 asm.

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite. 2....
Velykinis zuikis

Velykinis zuikis 5 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą vištieną, pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, supjaustytą svogūną ir išmaišykite. 2. Likusias daržoves įmeskite į karštą vandenį, apvirkite ir supjaustykite mažais gabalėliais....
Pomidorų ir baklažanų apkepas

Pomidorų ir baklažanų apkepas 4 asm.

1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes. 2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį iš...
Rasolnikas

Rasolnikas 6 asm.

1.Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į šaltą vandenį, įmeskite laurų lapelius ir pipirus, virdami nugriebkite putas. 2.Kruopas nuplaukite, supilkite į sultinį ir virkite, kol beveik suminkštės. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite daržoves. Į...
Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais

Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais 8 asm.

1.Mėsą dėkite į puodą. Supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelį ir užvirkite. Nugriebkite putas, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą. 2.Burokėlius nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą...