„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Lazdynų riešutai“ 3 puslapis

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai ypatinga košė su skaniais ir įvairiais priedais, leisianti naujai atrasti pusryčius. Išbandykite šią, o tada imkitės improvizuoti. 

Meškinių česnakų pesto padažas

Meškinių česnakų pesto padažas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nepakeičiamas ingredientas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį – tai meškinių česnakų pesto padažas! Greitai vakarienei džiaugsitės pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis taip pat tiks paskaninti orkaitėje keptas daržoves ar mėsos bei žuvies patiekalus.

Ryžių duonelė su sėklomis ir riešutais

Ryžių duonelė su sėklomis ir riešutais 4 asm.

Duoną galima kepti ne tik iš ruginių ar kvietinių, bet ir kitų grūdų miltų. Paragaukite duonelės iš ryžių miltų su sėklomis ir riešutais. 

Sausainiai „Brutti ma buoni“

Sausainiai „Brutti ma buoni“ 6 asm.

Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.

Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais 7 asm.

Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti...
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaiš...
Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
„Ferrero Rocher“ keksiukai

„Ferrero Rocher“ keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite pieną ir išmaišykite iki...
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Tortas „Ferrero Rocher“

Tortas „Ferrero Rocher“ 5 asm.

Pasiruošikite biskvitus. Kiaušinius elektriniu plakikliu sumaišykite su cukrumi. Suberkite maltus riešutus, miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis ir po vieną kepkite biskvitus. (aš kepiau...
Riešutų sausainiai

Riešutų sausainiai 4 asm.

100 g nuluptų lazdynų riešutų kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus gražią auksinę spalvą (apie 15 min.). Kai riešutai atvės, nuvalykite žievelės likučius ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu, kad išeitų kažkas panašaus į grū...
Šviežios brokolių ir pomidorų salotos

Šviežios brokolių ir pomidorų salotos 2 asm.

Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos....
Pyragas „Spragtukas“

Pyragas „Spragtukas“ 4 asm.

Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį...
Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais 12 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Lietiniai su naminiu riešutų kremu

Lietiniai su naminiu riešutų kremu 4 asm.

Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų...
Saldus duonos tortas

Saldus duonos tortas 5 asm.

Pagrindui. Duoną smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, citrinų sultimis, spanguolių uogiene (prieš tai į uogienę įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną). Pertepimui. Grietinę išplakite su cukrumi, kakava ir vaniliniu cukrumi. Sumaiš...
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas 6 asm.

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps. Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių....
Sausainiai su lazdynų riešutais

Sausainiai su lazdynų riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite teš...
Kavos ledai su pieninio šokolado gabalėliais

Kavos ledai su pieninio šokolado gabalėliais 7 asm.

Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite...