„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Lazdynų riešutai“ 5 puslapis

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis 5 asm.

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite. 2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius...
Pyragas su vyšniomis

Pyragas su vyšniomis 4 asm.

1. Kepimo popieriumi ištiestą skardą išklokite tešla, kraštus gražiai apipjaustykite. Palaikykite šaldytuve, tada ištepkite vyšnių džemu. 2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite maltus...
Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais

Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. 2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės. 3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles,...
Pyragas su slyvomis

Pyragas su slyvomis 4 asm.

1. 400 g slyvų supjaustykite skiltelėmis. Pieninį šokoladą (30 g atidėkite) sukapokite. 2. Sviestą ir 170 g miltelinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmaišykite kiaušinius. 3. Kapučino kavą išmaišykite su dviem šaukštais šilto pieno ir supilkite į...
Sūrio pyragas su vynuogėmis

Sūrio pyragas su vynuogėmis 4 asm.

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve. 2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm...
Blynai su obuoliais ir riešutais

Blynai su obuoliais ir riešutais 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite. 2. Obuolius...
Karštas šokoladas su konjaku

Karštas šokoladas su konjaku 2 asm.

1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako. 2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus už...
Makaronų apkepas su grybais

Makaronų apkepas su grybais 4 asm.

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį. 2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir...
Kepta žuvis su riešutais

Kepta žuvis su riešutais 2 asm.

1. Žuvies filė pabarstykite žuvies prieskoniais, išvoliokite kiaušinio plakinyje, susmulkintuose lazdynų riešutuose ir kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies.  
Saldainiai „Ferrero Rocher“

Saldainiai „Ferrero Rocher“ 8 asm.

1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius...
Keksiukai su „Nutella“

Keksiukai su „Nutella“ 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“. 2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį. 3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 12 asm.

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. 2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą. 3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
Riešutinės „sraigutės“

Riešutinės „sraigutės“ 6 asm.

1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas 4 asm.

1. Ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Atvėsinkite. 2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. 3. Į gautą masę supilkite jau atvėsusį...
Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė 6 asm.

1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. 2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite. 3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais 4 asm.

1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. 2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. 3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Morkų krepšeliai su vyšniomis

Morkų krepšeliai su vyšniomis 5 asm.

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min. 2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite...
Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas

Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku. 2. Sviestą išsukite su...
Riešutų vyniotinis

Riešutų vyniotinis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi. 2. Tešlą...