1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.
3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles,...
1. 400 g slyvų supjaustykite skiltelėmis. Pieninį šokoladą (30 g atidėkite) sukapokite.
2. Sviestą ir 170 g miltelinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
3. Kapučino kavą išmaišykite su dviem šaukštais šilto pieno ir supilkite į...
1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm...
1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.
2. Obuolius...
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus už...
1. Žuvies filė pabarstykite žuvies prieskoniais, išvoliokite kiaušinio plakinyje, susmulkintuose lazdynų riešutuose ir kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies.
1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius...
1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.
3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.
3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
1. Ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Atvėsinkite.
2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.
3. Į gautą masę supilkite jau atvėsusį...
1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus.
2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite.
3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę.
2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę.
3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min.
2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite...
1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku.
2. Sviestą išsukite su...
1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi.
2. Tešlą...