1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.
3....
1. Riešutus nuplaukite, nuvarvinkite ir išdžiovinkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
2. Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neleiskite užvirti....
1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies.
2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite.
3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje.
2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje).
3. Dvi dideles kepimo...
1. Kiaušinius įmuškite į elektrinio maišiklio indą, suberkite cukrų, įpilkite 3 šaukštus vandens ir gerai išplakite (ne trumpiau kaip 10 min.).
2. Viename inde sumaišykite visus sausus produktus: grikių miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus....
1. Riešutus suberkite į popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite nusilupusias luobeles. Riešutai turi pagelsti ir šiek tiek apskrusti.
2. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu, kad cukraus kristalai sudrė...