Receptai pagal ingredientą „Linų sėmenys“

Nesaldūs veganiški avinžirnių miltų vafliai

Nesaldūs veganiški avinžirnių miltų vafliai 3 asm.

Išsikepkite šių gardžių vaflių, kurie puikiai tiks ir pusryčiams, ir vakarienei!

 

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų 6 asm.

Nida Degutienė: Krekeriai yra keistas malonumas, matyt, dėl to, kad valgant jie maloniai traška. Ir jei visada manėt, kad namuose juos pasigaminti pernelyg daug vargo, tai galiu nuraminti, kad omletą išsikepti yra sudėtingiau nei šiuos krekerius!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Veganiški vafliai su cukinijomis

Veganiški vafliai su cukinijomis 3 asm.

Išbandykite veganiškus vaflius, kurie taps puikiu patiekalu pusryčiams ar vakarienei. 

Aromatingi morkų pyragaičiai

Aromatingi morkų pyragaičiai 4 asm.

Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.

Minkšti veganiški sausainiai su riešutų sviestu

Minkšti veganiški sausainiai su riešutų sviestu 4 asm.

Tai labai greitai ir lengvai pagaminami, kaip visada sveiki, sotūs ir labai skanūs sausainiai! Neįprastas ingredientas ir galbūt daugeliui būsiantis naujas atradimas – žirnių miltai.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Veganiškas obuolių pyragas su ruduoju cukrumi ir speltos miltais

Veganiškas obuolių pyragas su ruduoju cukrumi ir speltos miltais 6 asm.

Išbandykite obuolių pyragą, kuriam neprireiks nei sviesto, nei kiaušinių, o įprastus baltus kvietinius miltus keičia vertingesni speltų miltai. 

Veganiški žemaičių blynai

Veganiški žemaičių blynai 5 asm.

Tradicinį mėsos įdarą veganiškame žemaičių blynų variante pakeičia įvairios daržovės. Verta išbandyti! Receptu dalinasi veganinei mitybai skirtas tinklaraštis Mi ir Do virtuvei

 

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais

Veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais 8 asm.

Liucina Rimgailė: Kai dirbate su tešla, jos iškilimas yra gyvybiškai svarbi kepimo proceso dalis. Todėl galite išbandyti vadinamuosius „self-raising“ miltus. Jie palengvina gaminimą namų sąlygomis, nes į aukščiausios rūšies miltus gerai apskaičiuotomis proporcijomis įmaišomos kildinančios medžiagos.

Veganiškas morkų tortas be glitimo

Veganiškas morkų tortas be glitimo 10 asm.

Išbandykite nuostabų rudenišką tortą, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Follow your spoon

 

Veganiškas persikų pyragas be kvietinių miltų

Veganiškas persikų pyragas be kvietinių miltų 6 asm.

Skanaus, drėgno veganiško pyrago receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon“.

 

Sveikuoliškas veganiškas „Tinginys“

Sveikuoliškas veganiškas „Tinginys“ 6 asm.

Deserto, vadinamo „Tinginiu“, ko gero, yra ragavę visi, tačiau vargu ar tokio, kokį siūlo tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autoriai. Kviečiame išbandyti, galbūt patiks būtent veganiškas šio skanėsto variantas!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais 8 asm.

Varškės apkepui paprastai reikia nedaug, bet kokybiškų ingredientų, vienas iš jų – cukrus. O gal pabandykite išsikepti varškės apkepą, kuriame pridėtinio cukraus nėra (jį keičia klevų sirupas), bet yra gaivumo suteikiančių obuolių ir kitų sveikų priedų. Jo receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo 6 asm.

Šie turtingo skonio, glitimo neturintys krekeriai nustebins visus – ir veganus, ir visavalgius. Gardus, maistingas užkandis, kurį verta išbandyti!

Veganiškas aguonų pyragas

Veganiškas aguonų pyragas 8 asm.

Šiuo šventėms tinkančio veganiško pyrago receptu dalinas tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis

Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šie blynai yra su viso grūdo avižų miltais ir maltais linų sėmenimis, visai be cukraus, nes juose esantys bananai ir taip labai saldūs. Žinoma, šiuo blynus galima valgyti su uogiene ar klevų sirupu, štai tada saldumo jau bus per akis.

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...