1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.
2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.
3. Įberkite po žiupsnelį...
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.
2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.
3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose.
2. Svogūnus supjaustykite...
1. Mišiniui naudokite džiovintus prieskonius.
2. Kiekvienos sudedamosios dalies dėkite tokiomis proporcijomis, kokios nurodytos recepte. Tačiau, jei kažkurias žoleles itin mėgstate, jų galite berti ir daugiau.
3. Visus prieskonius gerai sumaiš...
1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus,...
1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti.
2. Nuvarvinkite kaparėlius. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų...