1. Sugaukite lynus.
2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite.
3. Išmirkykite.
4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka supjaustyti...
1. Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.
2. Sumaišykite su krabų mėsyte, pjaustytais konservuotais persikais, šiek tiek pasmulkintais graikiniais riešutais, druska ir majonezu.
3. Belieka tik nedidelės stiklinės pagalba suformuoti bokštelius.
Skanaus!...
1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.
2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos...
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka...
1. Ryžius perplaukite ir išvirkite, o kai atvės, sumaišykite su majonezu.
2. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. 3. I indą dėkite pjaustytų agurkų, tada ryžių ir taip viską sluoksniuokite. Daržoves plonai patepkite majonezu. 4. Viską gerai...
Šios salotos yra sluoksniuojamos.
1. Išvirkite kiaušinius.
2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu.
3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais...
1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles.
2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu.
3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždė...
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.
2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite.
2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krū...
1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.
2. Plonais griež...
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dė...