„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Majonezas“ 3 puslapis

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai 6 asm.

Norint paruošti gardų mėsainį, svarbiausia naudoti šviežius ingredientus, mėsainiui reikalingus padažus gaminti namuose bei nebijoti eksperimentuoti.

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa 4 asm.

Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena. 

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu 4 asm.

Puikios šiek tiek pikantiškos salotos, su kuriomis skanu paruošti sumuštinius. 

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis 4 asm.

Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius. 

Tuno ir kiaušinių mišrainė

Tuno ir kiaušinių mišrainė 4 asm.

Keli kokybiški ingredientai, tarp kurių tebūna nemažai šviežių krapų ir mišrainė, kurią galima valgyti užsitepus ant duonos, paruošta. 

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos 4 asm.

Šios salotos padės lengvai ir skaniai sunaikinti likusius virtus kiaušinius ir keptos ar virtos vištienos likučius. 

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais 4 asm.

Pagrindinis pikantiškas akcentas šiame tradiciniame užkandyje – malta saldžioji paprika (labai tinks, jei ji bus dar ir rūkyta).

Brokolių salotos su migdolais

Brokolių salotos su migdolais 4 asm.

Itin mažai ingredientų, įdomus padažas ir sveikos bei skanios salotos paruoštos. 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša 6 asm.

Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų.  Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
Brokolių salotos

Brokolių salotos 4 asm.

Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina). Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį. Padaž...
Ant grotelių keptos bulvės

Ant grotelių keptos bulvės 4 asm.

Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol graž...
Karka su raugintais kopūstais

Karka su raugintais kopūstais 4 asm.

Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos). Paragaukite – jei kopūstai labai rū...
Pikantiško skonio raudonviršiai

Pikantiško skonio raudonviršiai 4 asm.

Kiaušinius, sūrį, česnaką sutarkuokite burokine trintuve. Vištieną susmulkinkite. Viską sudėkite į dubenį, dėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Jei trūksta prieskonių, įberkite pipirų. Pašlapinkite rankas vandeniu ir darykite vieno kąsnio...
Tuno salotos su kukurūzais

Tuno salotos su kukurūzais 2 asm.

Viską susmulkiname ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo. Proporcijas galime pritaikyti pagal savo skonį. Recepto autorė daugiausiai dėjo kukurūzų. Skanu pagardinti trupučiu maltų pipiriukų.
Lietiniai su sūriu ir vištiena

Lietiniai su sūriu ir vištiena 2 asm.

Išsikepame lietinius. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame). Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių,...
Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais

Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais 4 asm.

Vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais ir lengvai juos pamuškite. Pabarstykite, vištienos prieskoniais, druska, pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite marinuoti 30 min. Sutarkuokite fermentinį...
Cukinijų blynų tortas

Cukinijų blynų tortas 4 asm.

Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės. Nukelkite nuo ugnies,...