„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Majonezas“ 9 puslapis

Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai

Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai 5 asm.

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greič...
Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais

Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais 8 asm.

1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų. 2. Vieną...
Kepta višta

Kepta višta 6 asm.

1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite marinatą: medų ištirpinkite ir sumaišykite su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu. 2. Marinatu įtrinkite vištą ir 4 val. palaikykite. Vėliau vištos vidų prikimš...
Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys

Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys 3 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir...
Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas 10 asm.

1. Kepenėles sumalkite, įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir keptuvėje kepkite tokio dydžio blynus, kokio norite torto (kuo plonesnius kepsite, tuo daugiau bus sluoksnių). 2. Iškepusi blynus, pasigaminkite įdarą:...
Mišrainė „Putpelių lizdelis“

Mišrainė „Putpelių lizdelis“ 6 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite vištienos filė, atvėsinkite ir supjaustykite ją šiaudeliais. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį. Iškepkite gruzdintas bulvytes (naudojau šaldytas). Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Išvirtus kiauš...
Andalūzietiškas padažas

Andalūzietiškas padažas 5 asm.

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis. 2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais. Plačiau skaitykite: „...
Burokėlių padažas

Burokėlių padažas 5 asm.

1. Burokėlį sutrinkite arba sutarkuokite smulkia tarka, agurkėlius smulkiai supjaustykite. 2. Visus produktus sumaišykite ir skanaukite su mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis

Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis 5 asm.

1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Grybų padažas

Grybų padažas 5 asm.

Visus produktus sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Švelnusis padažas

Švelnusis padažas 5 asm.

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Totoriškas padažas

Totoriškas padažas 5 asm.

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. 2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Pikantiškos „tulpytės“

Pikantiškos „tulpytės“ 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus, sutarkuokite arba supjaustykite česnako skiltelę ir susmulkinkite krapus ar kitus mėgstamus šviežius arba šaldytus žalumynus. 2. Varškę sumaišykite su smulkintais...
Gaiviomis salotomis įdaryti krepšeliai

Gaiviomis salotomis įdaryti krepšeliai 4 asm.

1. Ridikėlius sutarkuokite „burokine“ trintuve, kiaušinius smulkiai supjaustykite, suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir viską sumaišykite su majonezu. 2. Salotomis įdarykite krepšelius. Jei krepšelių neturite, ne bėda – tepkite salotas ant mė...
Salotos su rūkytais ešeriais

Salotos su rūkytais ešeriais 4 asm.

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei...
Užkandžių krepšeliai

Užkandžių krepšeliai 4 asm.

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams...
Įdarytos bulvių puselės

Įdarytos bulvių puselės 4 asm.

1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų. 2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite...
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas 3 asm.

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite. 2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį. 3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudė...
Sūrio, ananasų ir salierų salotos

Sūrio, ananasų ir salierų salotos 2 asm.

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę. 2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite...
Keptas varškės sūris

Keptas varškės sūris 2 asm.

1. Česnako skilteles, alyvuogių aliejų, žolelių mišinį, pipirus, druską ir žiupsnelį cukraus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Varškės sūrį apipilkite mišiniu, gerai įtrinkite ir palikite bent 2–3 valandoms pastovėti. 2. Sūrį...