Receptai pagal ingredientą „Manai“

Varškėčiai su „Nutella“ padažu

Varškėčiai su „Nutella“ padažu 4 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“ (Facebook): Ir vėl varškėčiai! Nieko negaliu padaryti, bet aš juos tiesiog myliu! Galėčiau gaminti ir gaminti, o kaskart pakeitus vieną ar kitą ingredientą, galbūt padažą, išeina nauji skoniai.

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais 4 asm.

Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!

 

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

 

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai

Gardūs ir lengvi menkės, kalafiorų ir pupelių kotletai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žuvis vis dar nėra kasdienis patiekalas ant daugelio lietuvių stalo, o jei žuvies ir valgo, kartais tėveliai skundžiasi, jog nėra paprasta tą žuvį sumaitinti mažesniems valgytojams. Tad jei jūs susiduriate su fantazijos stygiumi kaip padaryti, kad vaikai žuvį valgytų patys to net nežinodami, labai rekomenduoju išmėginti šiuos žuvies kotletukus!

Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas

Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas 4 asm.

Mėgstamą varškės apkepo receptą turi beveik kiekvieni namai, tačiau kodėl šio patiekalo nepaįvairinus netikėtais priedais? Siūlome išsikepti puikiai rudeniui tinkantį apkepą su obuoliais ir morkomis. Idealiai tiks lengvai vakarienei ar savaitgalio pusryčiams.

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Varškinis obuolių pyragas

Varškinis obuolių pyragas 6 asm.

„Samčio užrašai“: Mano namuose šaldytuve visada būna varškės, o tada jau mąstau: ką skanaus gaminti? Kelias dienas pasiutusiai įkyriai zvimbė mintis: „kepk pyragą, kepk...“. Bet vis buvau užsiėmusi, tačiau pagaliau iškepiau. Tikras skanumas! Rekomenduoju visiems būtinai išbandyti.

Netikras zuikis

Netikras zuikis 4 asm.

Netikrą zuikį galima kepti ir iš kiaulienos, ir iš kiaulienos-jautienos mišinio, tinka įmaišyti dalį paukštienos faršo. Jei vengiate lašinukų, į faršą galima įspausti „moderniškesnių“ priedų – alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų. Iš tokio kiekio mėsos išeis vienas didelis ar du mažesni zuikučiai, o gal net visa zuikių šeimyna.

Klasikinis purus varškės apkepas

Klasikinis purus varškės apkepas 6 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Tradiciniai varškės patiekalai ir desertai man primena vaikystę. O ypatingas kepinys, dėl kurio net nelabai mėgstamoje mokyklos valgykloje nusidriekdavo eilė, būdavo varškės apkepas! Apkepą dažnai kepu ir pati, ir visuomet didesnę porciją: atvėsęs apkepas kitą dieną tinka kaip lengvas ir gardus užkandis saldžiai popietei.

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Lietuviškoje virtuvėje aguonos karaliauja per Kalėdas. O štai lenkai turi ne vieną aguoninį kepinį, kuriuo mėgsta vaišintis kiaurus metus. Vienas tokių kepinių – tradicinis aguonų pyragas. Storas aguonų sluoksnis gardinamas tarkuotais obuoliais, riešutais, razinomis, ir apelsinų cukatais, o viršus tepamas baltu cukraus glajumi. Pyragas šviežias išlieka ganėtinai ilgą laiką, tad ne vieną rytą ar popietę galima mėgautis gabalėliu burnoje tirpstančio saldėsio...​

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais 8 asm.

Išvalykite ir nuplaukite žąsį. Išspauskite 2-3 skilteles česnako, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite atskirame dubenėlyje. Išspauskite ant žąsies pusės citrinos sultis, suberkite prieskonių mišinį ir ištrinkite žąsį iš išorės ir vidaus....
Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais 4 asm.

Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Moliūginė manų košė su citrina

Moliūginė manų košė su citrina 2 asm.

Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus. Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode. Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti,...
Pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas „Angelo ašaros“ 4 asm.

Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Varškėčiai su manais

Varškėčiai su manais 2 asm.

Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė). Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir...
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota 4 asm.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Indiška manų kruopų chalva

Indiška manų kruopų chalva 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Burokėlių blyneliai

Burokėlių blyneliai 6 asm.

Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais....
Kitoks varškės apkepas

Kitoks varškės apkepas 6 asm.

Varškės apkepas Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų.    Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase.     Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia...
Pyragas Angelo ašaros

Pyragas Angelo ašaros 6 asm.

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...