„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Medus“ 2 puslapis

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais 6 asm.

Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

Minkšti ir purūs meduoliai

Minkšti ir purūs meduoliai 8 asm.

Meduoliai – būtina kalėdinio stalo ar net eglutės puošmena, jie gali būti ne tik trapūs ar kietoki, tačiau taip pat ir minkšti bei purūs. Išbandykite naują receptą!

 

Svarainių užpiltinė su medumi

Svarainių užpiltinė su medumi 10 asm.

bulviukose.ltIš svarainių galima ruošti ne tik pikantiškas, kvapnias uogienes, bet ir gėrimus. Šįkart receptas tik suaugusiems ir turintiems kantrybės, nes kol svarainių gėrimas subręs, teks palūkėti bent mėnesį.

 

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šios bandelės – kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Puiki idėja vaikų atostogų pradžiai! Moliūgų tyrė joms suteikia geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje paverčia panašiomis į moliūgus. Kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų gelsvais išsipūtusiais moliūgėliais.

Nesaldžios kanelės su burokėliais

Nesaldžios kanelės su burokėliais 6 asm.

Originaliais receptais socialiniuose tinkluose besidalinti Indrė Reiponė sako, jog norint nustebinti draugus ir svečius įdomiais ir skaniais užkandžiais reikia visai nedaug – tik šiek tiek fantazijos.

 

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais

Bolivinės balandos (kynvos) košė su uogomis ir riešutais 2 asm.

Mažytės bolivinės balandos (kynvos) sėklytės verdant pasikeičia – išsipučia, įgauna malonaus traškumo, o jų košė gali būti ir nesaldi, ir pasaldinta. Išbandykite receptą, kur bolivinė balanda derinama su uogomis ir graikiškais riešutais. 

 

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

 

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!

 

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu 4 asm.

Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir spalvingo, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus 6 asm.

Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti. 

 

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

 

Mėlynių ir jogurto panakota

Mėlynių ir jogurto panakota 4 asm.

Gaivus, švelniai saldus ir nekaloringas, be to, gausus jogurto, o tai reiškia ir kalcio bei baltymų – toks yra šis greitai paruošiamas skanėstas. 

 

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis 2 asm.

Japonijoje populiarūs ne tik ryžių gaminiai, bet ir duona. Štai „shokupan“ – tai minkšta, subtiliai saldaus skonio forminė sumuštinių duona, kuri pjaustyta storomis riekelėmis ir dažniausiai patiekiama lengvai skrudinta. Lietuvoje gi galima rinktis alternatyvą, pavyzdžiui, šviesią sumuštinių duoną, galbūt pagardintą sėklomis.

 

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis 2 asm.

„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.

 

Kiaulių ausys su žirniais

Kiaulių ausys su žirniais 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais

Veganiškas serbentų ir mėtų desertas su riešutais 6 asm.

Puikiu veganišku receptu dalinasi maisto tinklaraštis Wise taste, išbandykite!

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai 5 asm.

Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.

 

Šalta žalioji arbata su citrinomis ir mėtomis

Šalta žalioji arbata su citrinomis ir mėtomis 8 asm.

Karštą vasaros dieną tik ir norisi atsigaivinti, tačiau kuo? Vanduo – vienas iš populiariausių pasirinkimų, tačiau, ką gerti, kai norisi dar neragautų skonių? Gera išeitis, naminė arbata, kurią pasiruošite patys, be jokių nereikalingų priedų – taip skaniau ir sveikiau!

Gaivūs ir lengvi naminiai avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis

Gaivūs ir lengvi naminiai avokadų ledai su mėtomis ir braškėmis 4 asm.

Vasara – lengvų desertų ir uogų laikas, o kai diena itin karšta, retas apisieina be ledų. Domantė Slapšinskaitė, „But First – Food“ tinklaraščio įkūrėja ir autorė, sako, kad vasarą verta rinktis lengvus, gaivius, greitai pagaminamus bei nekaloringus desertus. Vieno tokio receptą šįsyk ji ir siūlo.