1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.
2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite.
2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į...
1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite.
2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu...
1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.
2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures...
Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę.
2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite...
1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite.
2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę....
1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.
2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų į...
1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.
2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.
3. Nuimkite š...
1. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais. 2. Likusius ingredientus (garstyčias,...
1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite.
2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystė...